avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare in clasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare in clasa

Am si eu o nelamurire..Sunt functionar public intr-o institutie publica .In 2006 am terminat studiile universitare de lunga durata intr-o universitate de stat , moment in care am facut cerere catre conducerea institutiei pentru promovarea in clasa. Dupa obtineea aprobarilor, sustinerea examenului, etc. am fost promovata in functia de Inspector cl I, gr. Asistent, tr.III. In momentul promovarii eram referent clasa III, gr. principal, tr. 2 de salarizare. In prezent sunt inspector , gr.asistent treapta, 1 de salarizare. Intre timp alti colegi au terminat 3 ani la o facultate privata, promotia 2009, si au fost promovati (dupa sustinerea examenului de promovare) ca si consilieri , clasa I, gr principal , tr.1 de salarizare si cu un salariu mai mare decat am eu in prezent , cu vechime in clasa I.Intrebarea mea este: este corect ca un absolvent de studii superioare de anul trecut sa fie promovat in cl I, gr. principal , tr.1 iar altul de 3 ani sa astepte sa indeplineasca toate conditiile de promovare de ani de zile pentru a ajunge la acest grad? Este corect ca un functionar public cu trei ani vechime in clasa Isa aiba salariul mai mic decat unul care abia a fost promovat in clasa?Asta in conditiile in care toti am fost angajati la aceeasi data in institutia respectiva...Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petronia , utilizator 11:31, 28 Ianuarie 2010
Reincadrarea dupa promovarea in clasa se face pentru a se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza detinut anterior (asta anterior legii 330/2009). Depinde f. mult ce salariu de baza ati avut dvs. anterior promovarii si ce salariu au avut colegii (tot anterior promovarii).
Posturile sunt diferite (inspector, respectiv consilier) deci pot avea treapta de salarizare diferita.
treptele de salarizare pentru inspector sau pt consilier sunt aceleasi conform legii
Este adevarat, salariul meu era mai mic atunci...si totusi....nu este corect ..vechimea in clasa nu are importanta?N-ar trebui sa apara astfel de diferente...e totusi diferenta de 200 ron la salariu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)