avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurarea nu vrea sa plateasca pentru daunele masinii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurarea nu vrea sa plateasca pentru daunele masinii in urma accidentului

În 2021, în urma unui accident de mașină în Cipru, eu și fiica mea am fost rănite.
Pentru ca am fost accidentata la coloana cervicala si lombara, a trebuit sa stau in concediu medical timp de 1 luna, pierzandu-mi astfel salariul.

Fiica mea a avut dureri cand apleca capul si doctorul i-a prescris nurofen, in acelasi timp era foarte nelinistita si nu-si putea face temele. Am fost amândouă la urgente.

(Șoferul vinovat și-a recunoscut vina și și-a autorizat compania de asigurări să-mi repare mașina și să-mi ramburseze cheltuielile medicale și compensarea pentru durere și suferință emoțională.

Din pacate, compania de asigurari care se ocupa de caz ( o firma foarte cunoscuta și "temuta" în Cipru de advocati) nu vrea sa-mi returneze banii nici pentru cheltuielile medicale si nici pentru salariu. Și pentru suferința îndurată de fetița mea, nici nu vor să discute.

Vor sa imi dea doar o suma mica ca si compensatie pentru ranile mele si suferinta mea.

Am următoarele certificate medicale:
-Raze X care confirmă că am suferit de " sprain and strains of cervical and lombar spine
adica entoarse si intinderea tendoanelor si muschilor cervicali și lombari.
-Rezultatul de la medicul care m-a consultat de pe site-ul oficial de sănătate care a scris am suferit de "cervicalgie"
-Rezultatul celui de-al doilea medic care m-a consultat, care a scris că am suferit de „traumatism cervical și lombar” whiplash cervical and lombar in Engleza
-Alte analize care arată că am suferit de Neuropatii.

După accident, am avut dureri puternice la coloana vertebrală și la șolduri. Am continuat să am dureri în ceafă și in spatele capului timp de foarte multe luni după accident. Precizez ca niciodata nu am avut asemenea dureri înainte de accident.

Deși le-am trimis copii ale tuturor analizelor si hartiilor medicale și de la serviciul de urgente, firma de asigurari mi-a spus ca daca nu accept oferta lor ( care nu e nici jumătate din sumele pierdute de mine în urma acestui accident) sa ii dau în judecată.

Totodată, în legătură cu reparația mașinii ei nu îmi oferă informații clare, mi-au oferit o sumă mica, de 200 de euro, când mecanicul mi-a spus ca costul aproximativ este 450 de euro, deoarece trebuie sa înlocuiască ușa din spate a mașinii si sa repare o indoitura in partea dreapta a masinii. In plus are nevoie de mai multe zile pentru asta.

Eu locuiesc în Cipru și aici nu exista o procedura de cereri cu valoare redusă în cadrul sistemului juridic din Cipru. Avand in vedere ca suma mica de bani, nu am gasit un advocat care sa imi preaia cazul. Un singur advocat s-a ocupat de cazul meu si a incercat sa negocieze cu firma de asigurari o suma mai mare, dar ultima solutie oferita a fost sa intru intru-un process care sa tina mai multi ani de zile, iar aceasta nu imi doresc.

As aprecia foarte mult dacă ați putea să mă sfătuiți dacă e posibil sa aplic prin procedura europeana cu privire la cererile cu valoare redusă in Romania, Aceasta procedura este potrivita pentru cazul meu , deoarce eu doresc sa recuperez sumele de bani cheltuite pe doctori si salariul pierdut de la firma de asigurari.

Va rog sa imi spuneti daca as putea sa invoc dreptul de a se judeca cazul in tara de origine in romania,

Mutumesc mult

sau prin altă procedură dacă se poate cat mai rapida si la costuri reduse.

Mulțumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

În 2021, în urma unui accident de mașină în cipru, eu și ... Adevar1 Adevar1 În 2021, în urma unui accident de mașină în Cipru, eu și fiica mea am fost rănite. Pentru ca am fost accidentata la coloana cervicala si lombara, a ... (vezi toată discuția)
Accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane adriana.chiritescu adriana.chiritescu Una din cunostintele mele a avut un accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane:tatal si fiica. Tatal a stat internat 4 zile in spital cu diagnostic ... (vezi toată discuția)
Pot cere despăgubiri după 9 luni de zile de la accident Ionel firu Ionel firu Nu am certificat medico-legal dar acum sesizez dureri de coloana vertebrală și am insomnie.sunt șofer la bgs transport pacienți la dializă.pe data de ,28 ... (vezi toată discuția)