Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa un divort la notar fara partaj se face partaj daca bunul a fost vandut?

Buna ziua. Dupa un divort la notar am vandut casa cu procura de la fosta.
Avem doi copii care sunt la fosta. Nu am facut acord de partaj atunci. Va rog sa-mi spuneti daca nu mai este bunul in proprietate mai trebuie facut partaj?
Ultima modificare: Marți, 15 August 2023
misudani, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:50, 16 August 2023
Prescriptia nu curge intre soti, Termenul va incepe sa curga de la datra divortului insa cu conditia sa nu ii fi ascuns vanzarea si existenta sumei de bani cu titlu de pret.

In acea procura se mentioneaza ceva vis a vis de banii incasati ca urmare a vanzarii?

Cel mai corect este sa luati legatura cu un avocat si sa vedeti daca este sau nu prescris dreptul sotiei,
Practic am platit datoria facuta la cumpararea casei cu acei bani . Nu am incasat nimic personal. Nu am ascuns vanzarea. Nu exista nici o suma de bani care sa o fi incasqt eu si sa o ascund.
Si la divort fosta a spus ca nu are nevoie de nimic.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Prescriptia nu curge intre soti, Termenul va incepe sa curga de la datra divortului insa cu conditia sa nu ii fi ascuns vanzarea si existenta sumei de bani cu titlu de pret.

In acea procura se mentioneaza ceva vis a vis de banii incasati ca urmare a vanzarii?

Cel mai corect este sa luati legatura cu un avocat si sa vedeti daca este sau nu prescris dreptul sotiei,

Practic

trebuia sa fi dat detalii de la bun inceput.
Daca aveti probe in acest sens, as ava si aparati daca ajungeti sa se judece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În timpul căsătoriei cu fostul soț, am plătit contravaloarea ... Dandunika Dandunika În timpul căsătoriei cu fostul soț, am plătit contravaloarea unui teren, pentru care lui i s-a făcut de către vânzător o procură. Între timp, noi am ... (vezi toată discuția)
Partaj casa in care s-a locuit 31 de ani dar cu alt proprietar camitami camitami Buna ziua! Parintii mei au divortat de curand. Mama vrea sa deschida actiune de partaj dar vrea sa stie daca are dreptul la casa in care a locuit cu tatal meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. am vandut bunurile dobandite ... Dancapitandeplai Dancapitandeplai Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am vandut bunurile dobandite in timpul casatoriei dupa divortul la notar fara sa facem partaj. Ce pretentii mai poate avea ... (vezi toată discuția)