avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, dacă un salariat își da demisia cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, dacă un salariat își da demisia cu preaviz conform ...

Bună ziua, dacă un salariat își da demisia cu preaviz conform art 81 angajatorul poate renunta la preavizul angajatului?
Menționez ca în contractul individual de munca are stipulat un preaviz de 20 de zile.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:45, 20 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate renunta total sau partial.
"După ce demisia a fost depusă și înregistrată, angajatorul are dreptul să renunțe la termenul de preaviz al demisiei și, astfel, să înceteze CIM la o dată cu mult înaintea scurgerii celor 20/45 de zile lucrătoare prevăzute de legislația muncii, fără ca salariatul să aibă un cuvânt de spus."
[ link extern ] /

Art 81 alin 7 codul muncii

(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
De platit, va fi platit pana la data incetarii.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2023
gi-jane2, moderator
Da, poate renunta fie total , fie partial la efectuarea preavizului ..insa acest lucru va trebui facut imediat dupa cea luat la cunostinta de demisia salariatului si nu dupa inceperea efectuarii preavizului.
Și dacă s-a început deja efectuarea preavizului?
In opinia mea, nu mai are dreptul sa renunte la preaviz ..odata cu luarea la cunostinta de demisie, angajatorul trebuia sa opteze daca renunta sau nu la preaviz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca avand si posibilitatea de a renunta partial, se poate si ulterior. Poate conveni cu angajatul .

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un angajat si-a dat demisia, in contract e prevazut un termen de preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)