avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberarea pasaportului romanesc pentru CRDS
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberarea pasaportului romanesc pentru CRDS

CRDS, mai exact in Canada, cu ultimul domiciliu in Romania, la Bucuresti, solicita atribuirea de CNP, dupa care doreste eliberarea unui pasaport CRDS. Intrebare: poate solicita eliberarea pasaportului CRDS in regim de urgenta de la locul nasterii, adica Brasov, sau este obligat sa se adreseze la Directia de Pasapoarte Bucuresti, de la ultimul sau loc de domiciliu avut in Romania?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:44, 19 Septembrie 2012
Din Legea 248/2005:

Art. 15 alin (3):
În cazul în care, din motive obiective, solicitantul paşaportului simplu nu se poate prezenta la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple de la domiciliu sau reşedinţã, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple.

Art. 34:
(3) În cazul solicitãrii unui paşaport simplu sau a unui paşaport simplu electronic ori a unui paşaport simplu temporar cu menţionarea ţãrii de domiciliu, cererea se depune personal la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în a cãrui razã teritorialã a avut ultimul domiciliu sau, dupã caz, reşedinţa, iar în strãinãtate, la misiunile
diplomatice sau la oficiile consulare ale României. În situaţiile prevãzute la art. 15 alin. (3) şi (4), cererile pentru eliberarea paşaportului simplu, respectiv a paşaportului simplu temporar cu menţionarea ţãrii de domiciliu, pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple.
Multumesc mult!:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pasaport in alt judet mik_zoltan mik_zoltan Buna, Se poate depune cererea pentru pasaport si intr-un alt judet decat judetul (localitatea) de resedinta? In lege scrie ca nu, dar este asta valabila ... (vezi toată discuția)
Pasaport danut50 danut50 buna ziua cum pot schimba pasaportul temporar cu cel cu valabilitate 5 ani daca sunt in alta tara (vezi toată discuția)
Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)