avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urmeaza sa se faca succesiunea unui imobil pentru care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urmeaza sa se faca succesiunea unui imobil pentru care mostenitorii ...

Urmeaza sa se faca succesiunea unui imobil pentru care mostenitorii suntem eu si sora mea. Am convenit ca intregul imobil sa revina unuia din noi, celalalt cedand partea care i se cuvine.
Intrebarea este: se poate face aceasta succesiune printr-o singura prezentare la notar?
Precizez ca mai sunt si alte bunuri pentru care urmeaza sa se faca succesiunea ulterior (terenuri fara certificate de proprietate)..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:22, 23 August 2023
Nu exista 'cedare".
Daca unui dintre dvs renunta la mostenire, renuntarea este totala si priveste absolut toate bunurile. Chiar daca dvs dezbateti succesiunea doar partial.

Daca ambii mostenitori au pretentii la bunuri, ramaneti amandoi acceptanti, intocmiti documentatia cadastrala pentru imobil, intabulati certificatul de mostenitor, dupa care unul ii poate dona celuilalt jumatatea sa din bunul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament ... Predeluț Predeluț Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament mostenitori eu si fratele meu,care este stabilit definitiv in alta tara,ne-am inteles să-mi ... (vezi toată discuția)
Succesiune mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)