avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa art.273 cod penal sau art.203 cod ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa art.273 cod penal sau art.203 cod penal Lăsarea ...

Marturie mincinoasa art.273 cod penal sau art.203 cod penal Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate ?

In contextual divortului, mama fostei sotii a facut o declaratie ca martor necoraborata cu nicio alta proba dar care a dus la emiterea unui ordin de protectie impotriva mea. Am facut plangere penala pt marturie mincinoasa dar desi sunt multe probe procurorul/plitist a propus clasare.
Intrebare: pot sa-i fac fostei soacre plangere penala pt art.203 Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate (ea nu a reclamat nimic la politie din ceea ce a declarat ulterior la divort ) si ipotetic vorbind nu a facut nimic pt a ajuta persoana dificultate. Ce implicatii ar avea? Eu neg orice violenta spusa de ea pentru ca e total neadevarat.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Divorț cu reclamant și martori mincinoși. pot să le fac plângere penală? Daboa12 Daboa12 Daca la un divorț matori mint cât și reclamantul am dovezi care să demonstreze acest lucru pot fi acuzați pentru mărturie mincinoasă? (vezi toată discuția)
Unde depun plangere penala pentru marturie mincinoasa ? mouz mouz Buna seara , Am fost anuntat de catre mama mea ca : un\\" prieten de familie \\" care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele ... (vezi toată discuția)
Se pedepsete marturia mincinoasa conform art 273 ncp? fanusteff fanusteff buna dimi am fost implicat intr-un proces pt ordin de protectie care a fost respins ca fiind nefondat soacra a fost citata ca martor si a facut ... (vezi toată discuția)