avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate comuna cu parintii Buna ziua, avem un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate comuna cu parintii Buna ziua, avem un imobil proprietate ...

Proprietate comuna cu parintii
Buna ziua, avem un imobil proprietate comuna cu parintii cota 50/50 , nu e stipulat in contract care parte este al nostru care parte este al parintilor.Intrebare daca se doreste sa iasa din contract o cota din cei 50% o persoana ( din total contract 25%) se poate face o evaluare a imobilului si sa se faca plata acelei persoane? Sau daca trei persoane din contract vor sa vanda unei terti persoane partea lor din imobil,fara acordul uneia dintre parti se poate ?Trebuie sa se stie ca o cota de 50% din casa este renovata, izolata si zugravita de catre parinti( partea lor din casa adica parterul) etajul nu este renovat .Atunci daca se doreste iesirea din imobil sau plata uneia dintre persoane trebuie sa se faca evaluarea corecta cu partea care nu este renovata? deoarece acesta nu a contribuit cu sume de bani la renovare, se poate face dovada platilor materialelor.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:39, 30 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, oricare dintre coproprietari poate solicita iesirea din indiviziune. Partajul se poate face cu sau fara acordul celorlalti proprietari, in instanta (lipsa acord), la notar (prin acord). In cazul partajului in instanta, imobilul va fi evaluat si coproprietarul caruia i se atribuie partea renuntatorului, il va despagubi pe acesta din urma. Imbunatatirile aduse imobilului se vor lua in calcul la stabilirea valorii imobilului in masjra in care sunt probate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare proprietate raluca-e raluca-e Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune manolescu_radu manolescu_radu locuim intr-un imobil(apartament) compus din trei camere.Eu sunt propietar pe doua camere iar colocatarul propietar pe a treia camera si care doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)