avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare proprietate

Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are dreptul doar daca detine cel putin 1/2 ? sau cu acordul meu, care detin mai mult decat ea?
Multumesc anticipat.
Poate sa o vanda.

Dvs. puteti sa solicitati iesirea din indiviziune...
Dar daca din alta proprietate alta persoana detine 1/8 si eu restul de 7/8 , se aplica aceeasi regula? Poate sa vanda si bucatica asta de 1/8 , fara acordul meu? Poate sa ceara iesirea din indiviziune?
multumesc
Da, in ambele cazuri poate, este dreptul lui de proprietate si se foloseste de el cum doreste.
In cazul in care eu detin majoritatea, peste 50% din proprietate pot sa nu fiu de acord cu iesirea celeilalte parti din indiviziune?
Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune! Daca nu doriti pe cale amiabila, va poate actiona in instanta.
Si fara iesirea din indiviziune se poate vinde cota parte ideala din bun.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariabudriga mariabudriga Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)