avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Exista precedent judiciar pentru folosirea involuntara ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Exista precedent judiciar pentru folosirea involuntara a serviciilor Roaming?

Exista precedent judiciar pentru folosirea involuntara a serviciilor Roaming fara a parasi tara sau a depasi granitele Romaniei?
Pe scurt, situatia sta in felul urmator:
- in vacanta fiind, trecand pe langa prut cu navigatia activa la telefon, la urmatoarea stationare am constatat ca primisem 3-4 mesaje de la Telekom Romania. In urma citirii lor am inteles ca, am intrat in 2 retele din Republica Moldova si am facut cost suplimentar prin folosirea internetului, in valoare de 50 de euro, acesta fiind pragul setat de ei. Eram informat si de faptul ca daca vreau sa folosesc internetul in continuare sa trimit un mesaj la un numar de telefon cu "continua", clar ca nu am facut asta. Problema este ca toti membri familiei am patit acelasi lucru, deci 4x50 euro cost suplimentar (abuziv din punctul meu de vedere).
Exista temei legal pentru a anula aceste costuri? Poate fi folosit faptul ca in abonament si pe website la Telekom este afisat un pret de 4.00 Euro/Mb trafic in Roaming Moldova, iar in mesajul trimis de ei a fost afisat un pret de 4.76 Euro/Mb? Nu este oare o incalcare a contractului care poate duce la incetarea lui prin forta majora?
Va multumesc anticipat pentru timp si raspunsurile dvs.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2023
IulianVdV86, utilizator
Cel mai recent răspuns: IulianVdV86 , utilizator 11:53, 1 Septembrie 2023
Inainte de a primi acele mesaje, cu siguranta ati primit mesaje de intampinare in retelele din Republica Moldova. In acel moment trebuia sa va alegeti manual reteaua, nu sa lasati telefonul sa se conecteze automat.
Intrebarea mea este daca exista precedent judiciar iar raspunsul dvs. nu are relevanta. Nu cer pareri pe un forum de avocatura, ci indrumare legala, deci daca nu aveti nimic concret de spus din punct de vedere legal va rog din toata inima sa va abtineti, chiar daca "parerismul" este sport national in Romania!
Buna seara!
Poate ați vrut sa spuneti practica judiciara sau precedent juridic. Nu, nu exista asa ceva si nici temei legal ca sa nu plătiți! Atâta timp cât ați fost informat cu privire la costurile de roaming si ati ignorat mesajul, sunteți bun de plata. Folosiți aceasta întâmplare ca un precedent pentru Dvs , iar pe viitor când va apropiați de un punct se frontiera sa luați aminte la mesajele pe care le primiți si sa va inchideti datele mobile. In ceea ce privește tariful afișat de Telekom, acesta este fără TVA, iar mesajul primit include TVA (4*1.19=4.76).
Succes si numai de bine!
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare telekom. buna ziua, la inceputul lunii august am fost ... zsoli71 zsoli71 Facturare Telekom. Buna ziua, La inceputul lunii august am fost in Clisura Dunarii, mai precis la Dubova si la Orsova. Nu am trecut granita, dar nici nu am ... (vezi toată discuția)
Cost trafic roaming nespecificat neerolf neerolf Buna ziua, Am calatorit de curand intr-o tara din Asia unde am primit un mesaj de informare asupra tarifelor roaming in care costul de trafic internet nu a ... (vezi toată discuția)
Conectare la rețeaua de telefonie din ucraina Raduandrei7865 Raduandrei7865 Buna ziua nu stiu daca a mai întîmpinat cineva o problemă asemănătoare dar as dori sa stiu ce părere aveți despre aceasta problema.pe data de 13 iulie ... (vezi toată discuția)