Bună ziua .
Sunt intr-o situație destul de dificila pentru mine și sper ca cineva sa îmi răspundă.
De curând prietenul meu a cumpărat un apartament ,prin credit ipotecar, însă este doar el trecut pe actele de vanzare- cumpărare.
Cum as putea sa fiu și eu " proprietara", atâta timp cât și eu cotizez la plătirea facturilor și al altor lucruri din acest apartament ?
Multumesc mult !!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La plata facturilor e firesc sa contribuiti ca doar locuiti acolo. Pt investiții, aveti un drept de creanta dar dreptul de a cere c-val se prescrie in 3 ani, deci nu prea e cazul sa investiți in casa altuia.
Creditorul nu își va da acordul pt înstrăinare decat poate, daca ati deveni coplatitor.
Daca prietenul nu propune sa deveniti coproprietar, ci dvs, consider relația ca și incheiata daca insistati.
Plata facturilor la întreținere și utilități nu va da nici un drept indiferent dacă ați sta în concubinaj 100 de ani sau dacă ați fi căsătoriți iar bunul ar fi bun propriu.sl soțului Daca cumva contribuiți la rate atunci aveți un drept de creanță. eventual illconvingeți pe iubii sa treacă la next level etc..
Prima casa
utilizator_87
Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)