avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Prima casa
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Prima casa

Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez un alt apartament in functie de evolutia preturilor.
In acest moment am gasit un apartament la un super pret :justcuz:pe care intentionez sa-l cumpar saptamana viitoare impreuna cu viitorul meu sot. Aparatamentul nou o sa fie numele amandurora iar creditul doar numele meu :slap:.
Pentru a ne asigura ca pe perioada creditului (30 de ani) ambii vom contribui la achitarea creditului si ambii vom avea dreptul la noul apartament indiferent de situatii(divort,imposibilitate plata credit etc etc) ne-am gandit sa facem la notar un act care sa ateste cele mentionate mai sus.
Ne puteti spune daca este posibil asa ceva sau ne puteti ajuta cu niste idei cum ar suna acest act astfel incat niciunul dintre noi sa nu iasa in pierdere/castig ?:giggle:
Multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator_87 , utilizator 15:48, 2 Martie 2014
Dvs veti cumpara in cote parti egale daca doriti acest lucru. Insa nu sunteti casatorita cu dansul, creditul este al dvs. Nimeni nu poate garanta ca va va ajuta la achitarea creditului. De de doriti sa I faceti cadou jumatate din apartament ?
Cred ca cel Mai bine este ca dvs , daca dansul nu contribuie cu nimic din achitarea pretului , sa achizitionati sigura apartamentul ca bun propriu inainte d casatorie, iar dansul din caz de divort va avea un drept de creanta pt sumele de bani cu care a contribuit la achitarea creditului.
Nu aveti de ce cumpara impreuna cu viitorul sot, il cumparati numai pe numele dvs ca sunt banii dvs.
Cand va veti casatori, puteti adopta la casatorie regimul comunitatii conventionale de bunuri incheiati o conventie la notar prin care aduceti si casa si creditul in comunitatea de bunuri.
Cred ca am omis sa specific ceva. Initial acest credit am vrut sa-l facem impreuna dar banca l-a acord doar mie, prin urmare am ales sa-l fac pe numele meu si sa vedem ce solutii gasim pe parcurs pentru noua casa si credit astfel incat sa fim totusi o familie fericita :)
Nu cumparati casa impreuna ca si cumparatori pana nu va deveni si coplatitor la credit.
Daca il cumparati pe numele dvs si nu va putea deveni coplatitor, pt perioada cat sunteti casatoriti ( daca veti fi) si veti plati rate impreuna, sotul are un drept de creanta in caz ca relatia se sfarseste, banii investiti ii va recupera.
Daca il cumparati inainte de casatorie impreuna pe cote parti sau dupa casatorie in devalmasie , dansul va fi coproprietar pe apartament, dar de platit la banca veti ramane dvs si nu e bine.
Eu asa sunt de parere.. sa cumparati numai dvs si la casatorie sa incheiati o conventie prin care bunul si creditul devin comune.. daca banca nu isi da acordul, asta e.. ramaneti numai dvs proprietar, achitati impreuna creditul si daca relatia va fi buna, dupa achitarea creditului si scoaterea de sub ipoteca, exista solutii pt a deveni coproprietar.
buna ziua,
multumesc tuturor pentru sfaturi. pana la urma am cumparat apartamentul pe numele amandurora, iar la contract am facut un act de imprumunt prin care il imprumuta pe el cu jumatate din credit si in cazul in care doreste sa-si vanda partea din apartament am un drept de preemptiune la cumpararea acesteia la un pret egal.
acum speram ca viitorul sa fie roz pentru noi. Doamne ajuta ! :)
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
utilizator_87, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna - imobil joe17 joe17 Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica credit ipotecar amigos_mg amigos_mg Buna ziua, Vreau sa iau un credit ipotecar, eu ca titular de credit, prietena mea coplatitor cu drept de proprietate (din cate am inteles coproprietarii au ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate RoseDanielle RoseDanielle Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Eu si prietenul meu ( viitor sot) vrem sa ne luam un apartament prin programul prima casa. Dar ... (vezi toată discuția)