avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am subinchirat un apartament de la o cunoștință cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am subinchirat un apartament de la o cunoștință cu scopul de a-l lista pe Airbnb

Se dă următoarea problemă:

Undeva prin aprilie anul acesta am subinchirat un apartament de la o cunoștiință cu scopul de a-l lista pe Airbnb. Persoana respectivă trebuia să se mute cu serviciul în alt oraș și nu doresc să piardă garanția, așa ca m-am oferit să îl subînchiriez de la ea, cu contract. Menționez ca ea nu avea interzisă subînchirierea în contractul său cu proprietarul.

La ceva timp după am decis să îl închiriez pe termen lung, i-am pus în vedere acest lucru și chiar a mers cu mine să cunoască viitoarea chiriașă. Bineînțeles ca și acest lucru a fost făcut cu contract.

Eu am dat o garanție când am subînchiriat apartamentul, cunoștiință avea și ea plătită o garanție către proprietar iar eu la rândul meu am cerut o garanție.

Am închiriat apartamentul cu 2000 RON, iar eu plăteam mai departe 1600.

Între timp chiriașa a aflat, și-a cerut banii înapoi și a făcut plângere la poliție pentru înșelăciune.

Întrebarea mea e, unde este înșelăciunea având în vedere ca totul s-a făcut cu contract iar ea a plătit conform contractului pentru spațiul în care a locuit?
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Firma inregistrata ilegal pe adresa mea ileana_zeta ileana_zeta Buna ziua Am avut apartamentul inchiriat la o firma ca punct de lucru. Aceasta a subinchiriat fara acordul nostru la o alta firma, care s-a inregistat pe ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de inchiriere urgent va rog sa maajutati!!! wajdi wajdi :(( vreau sa anulez un contract de inchiriere eu fiind chiriasul si sa imi recuperez avansul de 1100euro;reprezentand plata pe 4luni plus garantie si comision ... (vezi toată discuția)