avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate declara nula o hotarare de divort daca nu s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate declara nula o hotarare de divort daca nu s-a putut comunica celeilate parti ?

Cand se poate declara nula si in ce termeni o hotarare de divort?

Buna ziua,

Am avut un proces de divort intre mine si sotia cetatean rus. S-a prezentat doar la primul termen, apoi a venit doar avocata ei la cateva termene. Pe parcusul acestui prces sotia a fugit impreuna cu copilul ilegal in tara natala, adica Rusia.
Din acest moment renunta avocata ei sa o mai reprezinte, intrucat nu mai are nicio comunicare la fel, ar restul procesului se desfasoara doar cu mine, martori si avocatul meu.
Se da o hotarare judecatoareasca prin care copilul ramane la mama, fara sa se faca ancheta sociala si fara sa se comunice adresa ei de domiciliu. De asemenea mi se stabileste si un program de vizita defalcat in ani impari si ani pari si sunt obligat la plata pensiei de intretinere pentru minor.
Fac apel pentru schimbarea acestei hotarari, mentionand faptul ca nu s-a facut ancheta sociala si nu am niciun contact si niciun cont bancar prin care sa-mi pot exercita cele mentionare in Sentinta Civila.
La acest apel, aflu ca Tribunalul nu poate sa o citeze decat in tara pentru ca legaturile postale cu Rusia sunt intrerupte datorita contextului politic.
In acest caz, sotia cum poate afla ca este divortata?
Stim asta doar cativa din Romania.
Hotararea respectiva isi mai face efectul si daca da pana cand?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
Ein Mann, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? ... DerLehrer DerLehrer Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? Am facut apel in urma sentintei primite de judecatorie intrucat copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
De ce procesele de divort cu copii se incheie cu decizia ca ... Ein Mann Ein Mann De ce procesele de divort cu copii, se termina la fel? Adica copilul ramane la mama, ca si cum tatal nu este si el parinte si nu poate avea grija de copil. De ... (vezi toată discuția)
Divort intre cetateni straini camy41 camy41 As dori sa aflu cum poate divorta prietenul meu care este cetatean olandez cu rezidenta in Romania de sotia lui cetatean rus, daca ea locuieste in rusia de 7 ... (vezi toată discuția)