Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Bună dimineața! Pentru circulația cu numere expirate, mai ales de câteva ore, nu se pune problema unei trimiteri în judecată (nu am auzit niciun caz). Dacă sunteți militar, cercetările vor fi preluate de Parchetul Militar din zona dumneavoastră. Nici la ei nu am auzit de vreo trimitere în judecată în astfel de situații. În cel mai rău caz, se va aplica o renunțare la urmărirea penală și nu vă va afecta în carieră și nu veți avea nimic la cazier. De asemenea puteți încerca o apărare pe eroare cu privire la momentul la care dumneavoastră ați crezut că expiră numerele. Faceți copii la toate actele (asigurare, programare pentru înmatriculare etc). Aveți dreptul de a vă angaja un avocat care sa va reprezinte interesele în dosar. Cu privire la suspendarea permisului, nu sunt la curent cu prevederile legale, dar, voi reveni cu un răspuns.
Bună ziua! În situația dumneavoastră nu trebuie să vă documentați foarte mult. Mergeți la audieri cu copii după toate actele (autorizație provizorie de circulație, cele două asigurări) și declarați exact ce s-a întâmplat. Nu cred să fie vreo problema. În ceea ce privește permisul, strict după textul de lege, el se suspendă în cadrul săvârșirii unei fapte penale, existând posibilitatea de a fi anulat la finalul anchetei (doar dacă se pronunța o hotărâre de condamnare ceea ce nu e cazul în situația dumneavoastră). Când v-a fost reținut permisul vi s-a dat dovadă cu vabilitate sau fără? Până la terminarea anchetei, veți putea conduce autovehicule, dacă procurorul de caz este de acord . Se face o cere la procurorul de caz pentru prelungire dovadă circulație. Dacă procurorul admite cererea, cu ordonanța și dovada , mergeți la Poliția rutieră. Ei implementează în sistem dreptul dumneavoastră de a conduce și va fac mențiune pe dovadă și vă aplică stampila. Înainte sa expire dovada astfel prelungită, faceți iar cerere și repetați procedura. Când se emite ordonanța de clasare sau renunțare la urmărirea penală, cu aceasta o sa vă recuperați permisul. Nu veți avea nicio interdicție de a conduce, dar trebuie sa urmați procedura de mai sus.