avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenitori straini (cu domiciliul in strainatate) As ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenitori straini (cu domiciliul in strainatate) As aprecia ...

Mostenitori straini (cu domiciliul in strainatate)

As aprecia foarte mult daca m-ati putea sfatuiti cum trebuie procedat in legatura cu succesiunea bunurilor mele din România catre copiii mei care au doar cetatenie britanica. Eu am cetatenie dubla (Romania-Marea Britanie). In prezent copiii sunt inca minori si as aprecia sfaturi atât pentru circumstantele curente cat si pentru cazul in care au devenit adulti.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:14, 27 Septembrie 2023
Discutati la notariat aceste aspecte. Dvs unde aveti domiciliul?
Mulțumesc pentru raspuns.

Locuiesc in Marea Britanie.

Da, sigur ca voi discuta si cu un avocat in persoana cand ajung in vizita in Romania in cateva saptamani, insa un raspuns la intrebarea initiala m-ar ajuta să ma pregatesc pentru acea intalnire.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Discutati la notariat aceste aspecte. Dvs unde aveti domiciliul?

Succesiunea bunurilor mele?
Despre "succesiune " se vorbește la deces. Dvs păreți destul de viu.
Sincer, în alt mediu acest răspuns nu m-ar fi surprins, insa aici nu ma așteptăm la astfel de abordare. Care este valoarea "răspunsului" dumneavoastra?

Dvs credeți că ar trebui sa decedez înainte să mă interesez cum să le fac copiilor situatia mai ușoară când vor trebui sa se ocupe de succesiune? Nu e acceptabil social sa vrem sa lăsăm lucrurile in ordine pentru ei?

raluk0207 a scris:

Succesiunea bunurilor mele?
Despre "succesiune " se vorbește la deces. Dvs păreți destul de viu.

Valoarea este cea juridica. Legal, o mostenire se deschide la decesul persoanei.
Ce credeti dvs ca puteti face acum pentru o situatie care se va intampla peste niste ani, in contextul in care nu stim cum vor evolua legile, procedurile, iar copiii dvs vor fi majori, vaccinati si apti sa se intereseze si singuri?

Alte discuții în legătură

Testament , mostenire bunuri de catre sotul cetatean strain doctorS doctorS [b]Sunt romanca, casatorita cu un cetatean englez, locuim in prezent in Romania, nu avem copii impreuna. Din familie mai face parte si mama mea, foarte in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, stabilire cote intre mostenitori Chan Chan Buna ziua, Exista un certificat de mostenitor dupa tatal decedat in 2003, pentru bunurile existente pe teritoriul Romaniei, cu 3 mostenitori : - Sotia ... (vezi toată discuția)
Testament, vanzare intre soti sau donatie? shebarebecca shebarebecca M-am casatorit cu un cetatean englez si locuim impreuna in Romania. Inainte de casatorie am cumparat impreuna o proprietate, eu am cumparat terenul pe numele ... (vezi toată discuția)