avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general viza consultant fiscal pt. microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

viza consultant fiscal pt. microintreprindere

Buna ziua,

am citit undeva ca viza de consultant fiscal u este necesara in cazul microintreprinderilor. Este adevarat ?

Merci
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:07, 1 Martie 2010
- nu este clar inca
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ELLABV, utilizator
Nu este adevarat.

Viza este ceruta pentru declaratia 101, care este completata doar de firmele platitoare de impozit pe profit, nu si de cele platitoare de impozit pe venit.
Dl. florinsavu are dreptate si, de aceea, numai microintreprinderile care au optat pentru plata impozitului pe profit au obligatia de a depune declaratia 101 certificata de consultantul fiscal.
Exista in pregatire un act normativ guvernamental (probabil H.G.) care sa prevada obligativitatea certificarii declaratiei 101 de catre un consultant fiscal numai pentru intreprinderile mijlocii si mari, act normativ care sa intre in vigoare in cursul acestei luni.
Dupa cum se vede, actul normativ la care ne-am referit nu a intrat in vigoare in luna februarie.
E posibil sa nici nu se mai adopte, mergandu-se pe solutia lipsei de sanctiune pentru contribuabilii care au depus declaratia 101 necertificata de un consultant fiscal.

Alte discuții în legătură

Certificare declaratia 101 de consultant fiscal! gabi.b gabi.b Ce categorii de agenti economici au obligatia sa depuna declaratia 101 cu viza unui consultant fiscal? (vezi toată discuția)
Clarificari impozit venit - impozit profit MaryP MaryP Buna ziua, As dori ca cine a lucrat si pe partea de microintreprinderi si pe cea de firme platitoare de impozit pe profit sa ma lamureasca daca intelegerea ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2011 popamirceacricau popamirceacricau Buna ziua, am urmatoarea situatie: -pe primele 3 trimestre 2010 am declarat si platit impozit minim in suma de 3225 lei; -pe trim.4 impozit calculat este de ... (vezi toată discuția)