avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Am obtinut o hotarare judecatoreasca intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Am obtinut o hotarare judecatoreasca intr-un proces ...

Buna ziua!Am obtinut o hotarare judecatoreasca intr-un proces de partaj.Dupa expretize si cinci ani de termene si amanari am obtinut un teren intravilan care avea titlu de proprietate,iar casa care este constriuta pe acesta,a fost constriita de bunici in 1949,ambii decedati(parte in acest proces de partaj),fara autorizatie de constructie.Instanta zice ca trebuiau sa obtina acte de proprietate in baza art.644,645 cod civil de la 1864.
Intreb,daca detin terenul cum pot obtine acte de proprietate,nu ma pricep la legi?Am auzit de uzucapiune,accensiune mobiliara,notarea posesiei,dar nu stiu care se potriveste si dupa cat timp de posesie a casei si terenului se pot face acte?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ceva care in contradictoriu cu ce scrie in cartea funciara a respectivului imobil,care act se ... (vezi toată discuția)
Problema cu intabularea pe baza certificatului de mostenitor alina101 alina101 As dori sa stiu daca intabularea se poate face pe baza certificatului de mostenitorin urmatoarea situatie: Mama mea este mostenitoarea bunicilor mei din 1990 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de scurta durata april2001ro april2001ro Buna seara, In 1997 bunica mea mi-a facut antecontract de vanzare-cumparare prin notariat pe un teren agricol, cu achitarea unei sume de bani, Nu a putut ... (vezi toată discuția)