Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul indemnizatiei de concediu medical daca sunt angajat ...

Calculul indemnizatiei de concediu medical

daca sunt angajat la 2 firme (in acelasi grup, dar distincte dpv juridic)
1. Baza de calcul o constituie veniturile brute de la cele 2 companii ?
2. baza de calcul pe perioada cm - mai comporta retinerile salariale legale?
3. calculul pt boala obisnuita 75% (se aplica la brut sau la alta suma?)
4. in cazul in care nu am 6 luni de cotizare, care este baza de calcul si cum se calculeaza ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 21 Octombrie 2023
1. Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute de lege și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.

2. Din cuantumul indemnizației obținute, angajatului i se va reține doar contribuția pentru asigurări sociale (CAS) de 25% și impozitul pe venit de 10%, fără a i se reține contribuția pentru asigurări sociale de sănătate (CASS) de 10%.

3. Se aplica la brut.

4. Indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu maternitate loredanaelena loredanaelena Care este modul de calcul pentru venitul aferent concediului de maternitate? Parere: 85% din veniturile salariale brute aferente ultimelor 6 luni lucrate din ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical fundy fundy Daca in ultimele 6 luni, functionar fiind, am beneficiat si de venituri din participarea la anumite comisii, acestea intra in baza de calcul a indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizatie salariata insarcinata intoarsa din cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata care si-a reluat activitatea din concediu crestere copil in data de 09.03.2015. Aceasta este din nou insarcinata si are concediu ... (vezi toată discuția)