avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cate luni/ani de vechime trebuie sa cumpar?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cate luni/ani de vechime trebuie sa cumpar?

Am varsta de 64 ani.
Stagiul total de cotizare = 9 ani 9 zile;
Am facut facultate = 5 ani;
Am facut armata = 9 luni 2 saptamani;
In situatia mea, cate luni/ani de vechime ar trebui sa cumpar pentru a ma califica la pensie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:07, 23 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuier sa mai incheiati contract de asigurare cu Casa de pensii pentru cel putin 3 luni, daca facultatea este la zi .... aveti 14 ani 9 luni si 23 de zile stagiu de cotizare la pensie .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie să cumpărați.Faceti contract cu casa locală pentru viitor pentru perioada ce va lipseste din stagiul minim de cotizare de 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia in romania pentru un cetatean canadian/roman Dr Agosh Dr Agosh Am varsta de 64 ani. Sunt cetatean canadian/roman. 1. Stagiul total de cotizare in Canada=11 ani; 2. Stagiul total de cotizare in Romania= 9 ani 9 zile; Am ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de pensie? sorina_h2004 sorina_h2004 PENTRU O PERSOANA DE SEX MASCULIN,VA ROG SA-MI SPUNETI DACA POATE BENEFICIA DE PENSIE LA LIMITA DE VARSTA AVAND O VECHIME IN MUNCA DE 14 ANI( 1981 - 1995)+3 ... (vezi toată discuția)
Pensionare conf. legii 380/2013 GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna ziua, Sotul meu implineste anul acesta 61 ani si 34 ani vechime si conf. legii 263 iese la pensie la 65 ani (2019). Avand 7 ani vechime grupa I se poate ... (vezi toată discuția)