avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rabla neeligibila Din graba si insuficienta informare, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rabla neeligibila Din graba si insuficienta informare, la comanda ...

Rabla neeligibila

Din graba si insuficienta informare, la comanda unei masini noi, am ajuns in situatia sa dam bani pe o masina rabla care s-a dovedit neeligibila .
Cand am dat banii si am primit actele originale ale rablei, s-a semnat intre parti un document care mentioneaza "....am primit de la ... suma de ... reprezentand contravaloarea pentru cesionarea dreptului la prima de casare a autoturismului ... Dupa predarea autoturismului la un centru de casare, proprietarul va radia autoturismul din evidenta circulatiei "
deci nu un contract de vanzare cumparare .
Dupa ce am aflat ca e neeligibila, proprietara rablei a refuzat sa ne dea banii inapoi si ne-a cerut sa semnam contract de vanzare cumparare, lucru care noi il refuzam deoarece apoi legea ne-ar obliga sa o inmatriculam pe noi in 30 zile, ori masina e fara ITP si in halul in care este nici nu l-ar primi, noi de ce sa semnam asa un act cand noi nu vrem sa circulam cu masina aceea .

Proprietara insista/ameninta si doreste sa primeasca actele originale ale masinii, fara sa ne dea banii inapoi .

Pe asa un caz, ce solutii sunt, va rog ?

Alte discuții în legătură

Casare autoturism teo62 teo62 Am detinut un autoturism , l-am dat unei persoane cu contract de vanzare cumparare, actele autoturismului sunt tot pe numele meu, respectiva persoana nu a ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism iar noul proprietar vrea sa anuleze vanzarea DanaAndrei DanaAndrei Buna ziua, Am vandut acum o saptamana un autoturism pe care inca nu l-am radiat inca de la impozite. Am intocmit actele de vanzare-cumparare, mi-a platit ... (vezi toată discuția)
Rabla local cu succesiune Dragus Corina Dragus Corina Buna ziua. Am nevoie de consultanta legata de \"\"programul rabla local\"\". Tatal meu si-a inscris autoturismul pe platforma pentru programul rabla local in ... (vezi toată discuția)