avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Diurna in Romania
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Diurna in Romania

Buna, am nevoie sa-mi deschida si mie cineva creierul pt ca nu gasesc exact unde scrie cum se acorda diurna; adica am o nedumerire: in cazul in care angajatul e in deplasare 12 ore pot sa-i acord integral diurna? am gasit un articol pe Internet in care scria ca daca in prima si in ultima zi de deplasare are 12 ore, beneficiaza de toata diurna. M-ar ajuta mult sa stiu reglementarea unde apare asta.
Cel mai recent răspuns: dragos.rusu , utilizator 20:31, 26 Mai 2011
Pentru detalii incercati HG 543/1995.
Chiar daca HG 543/1995 in varianta actualizata se refera la institutii publice puteti uza de prevederile sale avand in vedere ca art 45 lit b) Contractuyl colectiv unic la nivel national face trimitere la acest act normativ .
Multumesc mult pt raspunsuri. Am gasit exact ce ma interesa: si anume ca se poate acorda diurna pentru deplasarile de 1 zi daca depasesc 12 ore, la fel si pentru ultima zi dintr-o deplasare de mai multe zile daca e peste 12 ore se acorda diurna integral... o firma de consultanta in contabilitate si audit m-a informat ca in aceste 2 cazuri pot da doar 50% din diurna, dar m-am lamurit acum. :-)
Pentru agentul economic,este deductibila fiscal,(se acorda 2.5 x diurna institutii publice-105.200 lei=263.000 lei),cu conditia ca firma sa fi obtinut profit.In caz de pierdere,deductibil este 105.200 lei.Bineinteles,se intocmeste decont de cheltuieli.Eu asa stiu,e posibil sa se mai fi modificat HG 543/1995.
Perfect adevarat, am verificat ultima actualizare la HG. (pt rusalim)

Alte discuții în legătură

Cheltuieli delegatie gabrieladinu gabrieladinu Daca acord deductibilitate cheltuielilor din facturile de masa aduse de salariatii care au efectuat deplasari in interesul serviciului in tara ,atunci nu mai ... (vezi toată discuția)
Decontari 14 14 am si eu o problema urgenta va rog mult.....seful meu a plecat in strainatate in delegatie si a cerut la plecare 100 euro. Cum firma nu are cont in valuta a ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna SSFF SSFF Buna seara, Va rog mult sa imi spuneti daca o firma care trimite personal sa lucreze in UE (sau in alta localitate din tara) si asigura angajatilor ... (vezi toată discuția)