avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minori - caz special
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minori - caz special

Buna seara,

Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama.
Divortul s-a pronuntat din culpa comuna cu incredintarea minorilor spre crestere si educare catre mama.
De asemenea am reusit sa fac partajul notarial al apartamentului in care locuiam impreuna cu copii cu plata unei sulte chit ca apartamentul fusese cumparat de catre mine prin mijloace proprii dar nu am mai dorit sa o lungesc in instanta.
In acest moment fosta nevasta impreuna cu copii locuieste cu parintii ei in locuinta acestora. Ancheta sociala in timpul derularii procesului de divort s-a facut la domiciliul comun , care acum imi apartine in intregime, fosta sotie nevand unde sa stea cu copii decat in locuinta parintilor ei.
Problema este ca "sotia" a interpretat sentinta de divort in proportie de 100% in favoarea ei in ce priveste copii. Nu ma lasa sa iau legatura cu ei, nu vrea sa ii lase cu mine, sub pretextul ca i-au fost incredintati si ca nu am cerut program de vizitare.
Personal am considerat ca este mai utila o intelegere decat o supervizare a acestei intelegeri de catre instanta.
Ce pot sa fac ?
Pot sa cer custodia copiilor ? pot sa cer ca ei sa locuiasca si cu mine conform unui program? Mentionez ca mama lor face tot posibilul ca proprii mei copii sa nu se mai intalneasca nici cu mine si nici cu parintii mei din simplul motiv ca se considera unica beneficiara a copiilor.
Mai mult, le explica copiilor ca i-am dat afara si ca nu ma intereseaza soarta lor.
Baietii au 5 si resp. 3 ani.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac ?
Sa cer ancheta sociala ?
Sa deschid proces de custodie ?
Sa cer program de vizitare ?
De asemenea vreau o recomandare pt un avocat specializat in aceste probleme la tm.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dia_dia45 , utilizator 22:49, 4 Februarie 2011
In primul rand solicitati in instanta stabilirea unui program de vizitare.
Puteti cere si custodia, dar, sincer, avand in vedere varsta frageda a minorilor, mai mult ca sigur se va acorda mamei.

Ce trebuie sa stiti este ca puteti cere custodia oricand pana la implinirea lor a varstei de 18 ani. Daca v-ati inteles intr-un fel cu mama la divort nu inseamna ca nu va puteti razgandi, in interesul minorilor.

Din pacate, in majoritatea cazurilor de divort cu minori, unul dintre parinti sau ambii incearca sa-i invrajbeasca pe copii impotriva celuilalt. Nu avem ce face, decat sa le aratam ca ii iubim indiferent daca mai traim cu celalalt parinte sau nu. Si ei isi vor da seama de adevar.

De recomandat pe cineva nu putem pe acest forum, din cauze deontologice, dar puteti alege din catalogul consultantilor un avocat din jud. Timis/Timisoara.
Este trist ca nu puteti ajunge la o intelegere.Copiii nu trebuie sa devina "obiect" de negociere...tranzactionare sau santaj, Aveti posibilitatea de a solicita prin intermediul instantei stabilirea unui program de vizita.
Daca intr-adevar va doriti incredintarea o veti putea obtine numai daca veti face dovada ca imprejurarile care au determinat instanta sa incredinteze copiii mamei s-au schimbat.Nu cred ca este cazul si nu cred ca merita sa faceti acest pas acum avand in vedere varsta copiilor.
Eu va sfatuiesc sa mai faceti o incercare de conciliere si daca nu veti obtine intelegere sa va adresati instantei cu o cerere de stabilire a unui program de vizitare si de petrecere a vacantelor.Este dreptul dvs. si apreciez ca atat dvs. cat si parintii dvs. trebuie si puteti sa castigati acest drept.

succes
av. Ileana Schwarz
Puteti formula o cerere de chemare in judecata al carei obiect sa fie - stabilire progran vizitare minor avand in vedere ca in timpul procesului de divort nu ati adresat instantei aceasta solicitare.
Adica sa inteleg ca aceasta sentinta ii da dreptate si ca nu voi mai avea dreptul sa ma pronunt in ceea ce priveste educarea lor decat dupa ce implinesc copii 18 ani ? In tot acest timp presupunand ca primesc un oarecare program voi fi obligat sa-i vad in conditiile si in locurile stabilite de mama lor ?
De asemenea tot ea va putea decide dupa bunul plac ce scoala sa urmeze si cata ?
Cine imi va reda copii dupa ce vor fi fost spalati pe creier ? Totusi, au doar 5 si 3 ani. In 10 ani e posibil sa li se inoculeze ideea ca nici macar n-au fost ai mei. Chiar nu exagerez.
Apreciez promptitudinea dvs, si va rog insistent sa-mi recomandati pe pm un avocat la timisoara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
sictiran, utilizator
Nu primiti un program. Stabiliti dvs. un program. In nici un caz in locurile si conditiile stabilite de mama lor, ci de dvs. cu aprobarea instantei.
Il solicitati dupa cum doriti. Va dau un exemplu: doua ore pe zi dupa scoala + doua weekend-uri pe luna+ un an vacanta de Paste/un an vacanta de Craciun+ jumatate din vacanta de vara.

Puteti face oricand cererea de custodie pana cand implinesc 18 ani. Si o puteti repeta daca vi se respinge, daca aveti motive de a solicita custodia in interesul minorilor.

Alte discuții în legătură

Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)
Vizitare minori mami76 mami76 Buna ziua, vreau sa divortez dar in urma casatoriei au rezultat 2 copii,unul de 1 an jumate si celalalt de 3 ani. Pot cere instantei ca tatal sa nu poata sa ii ... (vezi toată discuția)