avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am fost acceptat pentru un post de ofițer ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am fost acceptat pentru un post de ofițer (sublocotenent) ...

Buna ziua,
Am fost acceptat pentru un post de ofițer (sublocotenent) rezervist voluntar în Armata Română, făcând pregătirea de 3 săptămâni la Capul Midia - Constanța.
Întrebarea mea este referitoare la partea de remuneratie, ce drepturi financiare mi se cuvin in perioada de 3 săptămâni pe care am petrecut-o la școală de instruire?
Personal, eu am găsit in legea 270 din 2015 cu modificările ulterioare din 2021 la alineatul 5 litera a și b că am dreptul la:
1. Salariul pe care îl încasează un militar în
activitate echivalent postului pe care eu sunt încadrat ca rezervist (sublocotenent) raportat la perioada de 3 săptămâni petrecuta la centrul de instruire.
2. Indemnizație de instalare la semnarea contractului cu unitatea militara la care am fost repartizat, egală cu salariul de bază al unui sublocotenent in activitate.
3. 30% din salariul de bază al unui ofițer (sublocotenent) in activitate, pe durata contractului semnat cu Armata Română.
Va rog să îmi îmi ziceți daca am înțeles bine ce drepturi mi se cuvin ca rezervist voluntar în Armata Română.
Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Varsta maxima de concentrare/mobilizare JOHNVASILE JOHNVASILE Sunt nascut in ianuarie 1961, figurez ca sublocotenent in rezerva din 1980 si vreau sa stiu pana la ce varsta maxima pot fi chemat pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare cmi vasea_13 vasea_13 Buna ziua! In urma concursului organizat de M.Ap.N. am fost declarat admis pe un post de ofiter rezervist voluntar. Urmeaza ca in perioada 3 sept. - 14 dec. ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu evidenta militara ? elam elam Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: suntem o societate comerciala privata si am primit de la centrul militar judetean o hartie ... (vezi toată discuția)