avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Extrasul de cont pentru bugetul de stat de la Anaf ...
Discuție deschisă în Executare silită

Extrasul de cont pentru bugetul de stat de la Anaf intrerupe prescriptia?

Buna dimineata,

Datorez impozit pe venit din chirii la Anaf, unele creante fiind foarte vechi, din anul 2014, pentru care intentionez sa fac o contestatie la executare. Recent, am primit de la Anaf un Extras de cont pentru bugetul de stat in care sunt mentionate datoriile restante precum si datoriile pe anul curent.

Intrebarile mele sunt:
1. Acest extras de cont pentru bugetul de stat este un act de executare?
2. Extrasul de cont mentionat intrerupe prescriptia? In extras este mentionat faptul ca acesta trebuie confirmat si restituit la unitatea emitenta, iar neprezentarea acestuia presupune acceptarea sumelor mentionate.
3. Pot restitui extrasul fara confirmarea sumelor mentionate cu invocarea prescriptiei extinctive ca obiectie? In extras este mentionat la sectiunea pentru confirmarea sumelor, "Obiectiile noastre privind sumele din extrasul de cont sunt cuprinse in nota explicativa anexata".

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
olivia.neacsu, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlul executoriu pentru obligatiile fiscale accesorii intrerupe prescriptia titlului executoriu pentru obligatiile fiscale principale? olivia.neacsu olivia.neacsu Buna seara, Anul trecut am depus declaratia unica pentru venituri din chirii, si ca urmare a neplatii mi s-a emis un titlu executoriu pentru creante fiscale ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie sau deschid insolventa lylyan lylyan Buna ziua Societatea X a emis catre societatea Y facturi pana in dec. 2007. In acest moment poate soc. X sa isi mai recupereze banii de la societatea Y? Nu ... (vezi toată discuția)
Datorii fiscale - actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am o executare fiscala inceputa in anul 2016, singura plata fiind facuta in acelasi an prin poprirea contului bancar. Cu toate ca am primit ... (vezi toată discuția)