avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Problema la descarcarea unei gestiuni de marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Problema la descarcarea unei gestiuni de marfa

Buna ziua, am urmatoarea problema la descarcarea unei gestiuni de marfa, o singura gestiune, TVA 19%, comert cu amanuntul, gestiune global valorica, SRL platitoare de TVA la incasare si impozit pe profit. Programul de contabilitate calculeaza automat descarcarea gestiunii, folosind metoda cu rulaje cumulate. Pana la octombrie nu am avut probleme, dar la descarcarea gestiunii de marfa la octombrie, adaosul comercial a fost calculat ca fiind negativ iar rulajul ct. 607 la oct este mai mare decat rulajul ct 707 la oct. Nu s au facut reduceri de pret, nu s a vandut sub pret de vanzare, nu exista retururi, toate corelatiile intre conturile 371, 378, 4428 si 607, 707, se verifica atat la sept. cat si la oct. Rulajul total ian-oct ct. 607 este mai mic dect rulajul ct. 707, doar la oct. este invers. In luna oct. coeficientul K calculat este mai mic decat K la sept. Va rog sa imi spuneti daca este gresita descarcarea gestiunii la oct. cu adaos negativ si ct. 607 mai mare decat ct.707. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune gabitza1980 gabitza1980 Buna ziua.Am si eu urmat.situatie: 1.o societate neplatitoare de TVA care desf.comert.cu amanuntul : CANT.=25 BC P.U = 1.3 RON/BC ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)
Calculul coef.k in comertul cu amanuntul deutz deutz O S.C. cu obiect de activitate comertul cu amanuntul, are in gestiune atat marfuri cu tva 19% cat si marfuri cu tva 9% (evidenta se tine pe analitice aferente ... (vezi toată discuția)