avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am achizitionat un imobil in august 2021,cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am achizitionat un imobil in august 2021,cu antecontract ...

Buna ziua,

am achizitionat un imobil in august 2021,cu antecontract de vanzare-cumparare,achitand integral valorea imobilului,termenul initial de incheiere a contractului de vanzare-cumparare fiind 31 mai 2022.
Ulterior am incheiat un act aditional cu prelungire a termenului pina la 30 dec 2022,termen care nu a fost respectat,incheind un alt act aditional de prelungire pina la 31 dec 2023.Imobilul este ridicat inca de la data antecontractului,intre timp fiind racordat si la utilitati,fiind necesare doar finisajele interioare...la cheie.
Avand in vedere noua lege a TVA-ului la locuintele noi,la ce cota de TVA ma incadrez si daca cumva devine 9% in loc de 5% ce este de facut

Alte discuții în legătură

Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Cum intru in propria locuinta nefinalizata melaniaang melaniaang In anul 2008 am incheiat un antecontract , iar in februarie 2010 un contract de vanzare - cumparare pentru o locuinta intr-un ansamblu rezidential nou . ... (vezi toată discuția)