avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

17 ani

este adevarat ca la varsta de 17 ani,o persoana poate sa scrie o cerere prin care sa ceara sa nu mai depinda de parinti?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 17:32, 1 Februarie 2010
Sa nu mai depinda de parinti in ce sens? daca va referiti la dependenta financiara, persoana de 17 ani poate munci fara probleme,. Altfel, abia la 18 ani, o persoana capata capacitatede exercitiu deplina ,astfel incat nu mai este sub tutela parintilor si isi poate decide actiunile . Insa mai aveti doar un an de asteptat, si nu trebuie sa fiti asa nerabdator sa fiti ,,independent'...s-ar putea sa va mai doriti candava sa mai fiti fara griji.../:)
si nu se poate face nimic sa scap de tutela lor?am foarte multe probleme in familie incat nu mai pot face fata psihic.(..si nici fizic)
Daca situatia dvs, in familie este u na nelalocul ei, daca sunteti maltratata sau supusa vreunor abuzuri, de orice natura, adresati-va Directe i pentru protectia copilului din orasul dvs. , acestia pot prelua cazul dvs. si efectua o ancheta in acest sens. Drepturile dvs. sunt ocrorite prin lege si exista insttiutii abilitate sa apere interesele copiilor. Urmati acest sfat, si sper sa scapati de lucrurile despre care spuneti ca au devenit de nesuportat. Succes si ..tineti-ne la curent, poate sa va putem ajuta mai mult.
Dar care sunt manifestarile manifestate de catre parinti,de vreme ce sustineti ca ''nu mai pot face fata psihic si nici fizic ?
Dvs prin atitudini si comportament ,induceti si mentineti climat aparte care determina parintii sa prezinte comportament mai rigid?
ideea este ca,parintii mei sunt mult prea duri cu mine.de mic copil am fost batuta(cu diferite obiecte)pentru lucruri..nesemnificative si nu aveam voie sa plang dupa aceea ca primeam mai multe palme si pumni daca vedeau ca plang.apoi cand am mai crescut(10-11 ani)mama ma batea cu pumnii pentru niste porcarii(gen:de ce e pixul asta aici si nu e cu 5 cm mai incolo,de ce e nota 8 si nu e 10,de ce nu citesc corect in engleza,de ce nu am calculat corect etc)apoi de la 13 ani mi se tot spune ca ba am fost o greseala,ca nu trebuia sa ifu pe lume ca nu sunt buna de nimic etc.ba mi se mai tot spune ca sa ma duc sa ma spanzur sau sa ma arunc pe geam sa mor ca ei vor sa ma stie 2 m sub pamant.(o data..de fapt nu doar o data..de mai multe ori mama a deschis larg geamul si ma implorat sa ma arunc)nu stiu.nu pot sa mai suport toate astea.acum vreo2 ani am fost la psiholog si mi sa spus ca nu am ce face ca asa usnt parintii mei si sa incerc sa nu ii mai bag in seama.dar totusi..e mult prea mult pentru mine.plang noaptea,nu pot dormi etc.de mai multe ori am avut in gand sa ma sinucid din cauza asta.este adevarat ca si eu fac anumite "prostioare" ca orice alt adolescent.si la scoala invat destul de bine si sunt la un liceu foarte bun.eu am un prieten de aproape 6 luni.nici cu el nu sunt de acord.nu imi suporta nici un prieten/a.imi injura toti prietenii si chiar si pe parintii prietenilor mei.nu o singura data m-au dat afara din casa cu tot cu bagaje..dar cumva m-am intors.aproape tot timpul sunt vanata din cauza lor.nu stiu ce sa fac.am incercatsa fac ceea ce zic ei si nici asa nu a fost bine.tot au gasit ceva ce sa nu le convina.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! va rog sa ma ajutați cu o posibila soluție în următorul ... IIrinaRoxana IIrinaRoxana Bună ziua! Va rog sa ma ajuți cu o posibila soluție în următorul caz: In doilea an de gradinita o cunoștință se confrunta cu următoare problema: un ... (vezi toată discuția)
Inlesnirea sau determinarea sinuciderii floxter floxter Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, ... (vezi toată discuția)
Art.179 cp determinarea sau inlesnirea sinuciderii Crauciuc Crauciuc Va rog sa imi explicati pe intelesul unui om simplu ce inseamna explicit acest lucru. Va multumesc! (vezi toată discuția)