avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , ne confruntam cu urmatoarea speta In baza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , ne confruntam cu urmatoarea speta In baza deciziei ...

Buna ziua , ne confruntam cu urmatoarea speta
In baza deciziei Curtii de Conturii avem de recuperat de la fostul primar prejudiciul stabilit de curte , acesta a deceda, curtea a spus ca trebuie sa facem demersuri sa recuperam de la mostenitorii acestuia .Am initiat actiune impotriva mostenitorilor acestuia (sotia si un fiu ) am demonstrat in instanta calitatea de mostenitor cu acte de stare civila ,respectiv certificat casatorie si certificat nastere ,anexa 24 eliberata de primarie , dar un dosar a fost suspendat pe motiv ca a admis din oficiu lipsa calitatii procesuale pasive a paratilor ,iar un alt dosar a fost suspendat in baza art .242 pct 1 C Pr Civ , in incheiere motivandca dovada calitatii de mostenitor se face cu certificat notarial .
In baza art 243 (3) din OUG 57/2019 am facut sesizare catre Camera Noitarilor Publici Craiova , de la care am primit un raspuns telefonic ca nu pot da curs solicitarii noastre, daca unul din mostenitorii nu si da accepul cu privire la notarul la care doreste dezbataerea succesiunii .
Intrebare cum putem obtine certificat notarial care sa ateste calitatea de mostenitori daca acestia refuza sa faca succesiune ?
Multumim !
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
Primaria Gruia, utilizator

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Elvis_Lupu Elvis_Lupu De ce ma intind astia de 2 ani de zile la un dosar cu unic mostenitor? Ora estimata: 08:30 Complet: C27 M Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Dovedirea calitatii procesual pasive a paratilor razvan0786 razvan0786 cum se poate face dovada calitatii procesual pasive a paratilor? am inaintat o actiune in instanta pentru anularea in parte unei tranzactii.din tranzactie fac ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea calitãþii de mostenitor ºi excepþia lipsei calitãþii procesuale pasive alertbrain alertbrain Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat intr-un proces cu asociatia de proprietari ptr datorii ale mamei mele defuncte, eu fiind unicul ei fiu ... (vezi toată discuția)