avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platforma intermediara mi-a colectat TVA-ul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platforma intermediara mi-a colectat TVA-ul intracomunitar. Cum procedez cu declaratiile si plata acestuia?

Buna ziua,

M-am lovit de o speta ciudata cu care sper ca ma puteti lamuri. Detin o firma neplatitoare de TVA, inregistrata in scop de TVA special in VIES. Am achizitionat un curs online de la o companie cu sediul din Olanda. Cursul insa este oferit cumparatorului prin intermediul unei platforme intermediare.

In momentul achizitionarii, am introdus codul meu de TVA special, iar pagina de checkout mi-a aratat TVA 0%. Insa, se pare ca odata ce am efectuat plata, am platit si TVA, ceea ce apare si pe factura. Pe factura apare totusi si specificarea clara "This is an intra-community supply of services." Provider trecut pe factura e compania care a creat cursul, iar Supplier este trecuta aceasta companie intermediara, avand si un Tax ID care incepe cu "EU".

Pe site-ul companiei intermediare, am gasit urmatorul paragraf care explica cum anume proceseaza ei TVA-ul: "By using COMPANY’s native payment gateways, we automatically charge and collect EU VAT on all purchases made from the EU. COMPANY then remits the collected taxes through the VAT OSS system every quarter to make sure each appropriate EU tax authority receives the applicable taxes."

Nelamurirea mea este ceea ce am eu de facut dpdv al platii TVA in Romania. In mod normal, l-as fi platit luna aceasta. Mai este cazul? Ce anume am de declarat si platit in acest caz?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
eduardbuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa vat RowleyRose RowleyRose Recent am gasit site-ul redbubble si m-am gandit sa imi fac si eu un cont si sa incerc sa imi vand desenele/logo-urile pe el insa aceasta 'Taxa VAT' ma ... (vezi toată discuția)
Tva pentru blog starchim01 starchim01 Am primit următorul mesaj de la Google: Google Your Domain Registration tax setting has changed Hello, We\'re writing to let you know about a change ... (vezi toată discuția)
Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)