avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna dimineata,

Multumesc mult pentru raspunsul dat.Am inteles totul,dar mi-a fost omis tocmai esentialul intrebarii mele:
Daca sora mea a murit,iar succesiunea dupa ea nu a reusit sa fie facuta.-actele imobilului nu sunt definitivate-.Intre timp se poate intampla cu sotul ei o tragedie(este destul de bolnav) .Atunci,cum se va desfasura procesul de succesiune :
Rudele sotiei decedate anterior sotului ei,au cota egala cu rudele celui de-al doilea sot decedat? Ne gandim ca mostenirea este favorabila rudelor ultimului decedat .
Multe,multe multumiri!
Va dorim o zi cat se poate de buna!!!
Cu respect,Rodica si Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 19:52, 1 Februarie 2010
Asa este intrucat sotul o mosteneste pe stoie. Deci daca ei au o casa jumatate jumatate, atunci in momentul decesului sotiei masa succesorala a ei este urmatoarea: 1/2 din bunurile comune. La mostetnire vine sotul pe aceasta jumatate si celelalte rude. Cand moare sotul el are jumatatea lui si cota de la sotei...deci rudele lui vor imparti aceasta bucata, iar rudele ei ...cota ce le revenea din jumatatea ei initiala

buna ziua!
daca va deceda si sotul sorei dvs, rudele acestuia din urma vor fi "favorizate" intrucat in masa succesorala a acestuia va intra o cota parte indiviza de de 4/6 din acest imobil.
Daca vreti sa beneficiati de toata mostenirea(daca erati doar doi) sau rudele( mai multi frati sau surori cu defuncta) ati putea incerca sa determinati sotul supravietuitor sa faca un testament in favoarea unuia dintre cumnati adica Rodica sau Petrache:D.
Insa pentru a realiza aceasta actiune trebuie sa fiti in bune relatii, altfel va fi greu sa il determinati sa incheie testamentul. Puteti chema notarul acasa in schimbul unui comision.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Va consult in legatura cu o situatie,dupa decesul cumnatei mele (in anul 2009) ,care NU AVEA COPII : Sotul este in viata. Decedata ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)