avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cod caen 8690 pfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cod caen 8690 pfa

Buna ziua, ma confrunt cu o problema ce nu vad unde sa pot gasi raspunsul (onrc ma trimite la institutul de statisitica, la institul de statistica am mers fizic si nu au stiut sa-mi dea un raspuns, m-au indrumat sa scriu un mail la insse Bucuresti, inca astept raspunsul ). Problema este urmatoarea in 2022 onrc mi-a emis un certificat de inregistrare pfa pe cod caen 8690 - cand am fost la onrc le-am explicat ca sunt bioinginer medical cu diploma emisa de UMF Iasi si ca vreau sa desfasor activitati medicale laborator radiologie intr-un spital de stat. Ei au zis ca ma incadrez pe 8690 - alte activitati referitoare la sanatatea umana, asta scrie pe certifcaul de inregistrare al pfa ului , greseala mea a fost ca i-am crezut ca este ok acest caen si nu am citit mai in detaliu ce presupune, dupa 1 an de prestari servicii cu spitalul am descoperit in descrierea caen ului ("activitati referitoare la sanatatea umana, ce nu sunt efectuate în spitale sau de catre medici sau dentisti ....") ca nu pot desfasura activitati in spital. M-am intors la onrc pentru a completa cu un cod secundar 8610. Raspunsul lor a fost ca nu pot presta activitati medicale pe pfa (nu uitati ca ei mi-au emis certificaul de inregistrare ) si ca ei nu se ocupa de coduri caen . Am facut totusi o cerere pentru a completa activitaea pfa ului cu codul 8610 (cred ca acest cod este ok?) mi-au dat o amanare cu urmatoare descriere :
"Acorda termen la data de ...... , termen pana la care solicitantul va remedia si completa documentele depuse in sustinea cererii cu urmatoare :
Potrivit art,. 4 Ordinul ministrului sanatatii nr.1454/2014, formele de exercitare in regim independent a profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa, precum si a profesiei de asistent medical sunt:a)persoana fizica independenta; b)titular de cabinet individual de practica independenta, dupa caz, a profesiei de asistent medical generalist, a profesei de moasa, a profesei de asistent medical; c)cabinete asociate de practica independenta dupa caz, a profesiei de asistent medical generalist, a profesei de moasa, a profesei de asistent medical, ca urmare a asocierii titularilor prevazuti la lit b). Avand in vedere cele de mai sus si prevederile art.5 Ordinul ministrului sanatatii nr. 1454/2014, se vor formula precizari scrise referitoare la posibilitatea inregistrarii si autorizarii clasei CAEN 8610 in cadrul unei intreprinderi economice organizate conform OUG nr.44/2008."

Am insistat sa-mi explice mai exact cu ce documente sa completez cererea dar nu au vrut sa-mi spuna.
Ordinul ministrului sanatatii 1454/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, de moaşă şi de asistent medical în regim independent. Eu sunt bioinginer medical nicidecum asistent sau moasa.
Intrebarea mea este pot sa prestez in continuare servicii medicale de laborator radiologie cu un spital de stat pe codul 8690?Pot completa cu ceva cererea mea pt 8610 ca sa am sanse de cod secundar? Ar trebui sa inchid acest pfa sa-mi deschid un pfi ( nu gasesc profesia de bioinginer medical ca profesie liberala)?
Multumesc pentru rabdare !
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024
ApartamentBalcon, utilizator

Alte discuții în legătură

Pedichiura medicala se incadreaza in cod caen 8690? Bineata Bineata Buna ziua,Pedichiura medicala, se incadreaza in cod caen 8690? Reprezinta un serviciu medical? Ce studii trebuie sa aibe persoana ca executa? In ce spatii se ... (vezi toată discuția)
Pfa - asistenta medicala PLAIER PLAIER se poate face pfa pentru o asistenta medicala generalista care va lucra cu un cabinet medical si care este codul caen (vezi toată discuția)
Cod caen 9604 katy26 katy26 buna,intentionez sa infiintez o salina artificiala,si nu stiu daca ,aceste coduri caen 9604;9609 ama ajuta? (vezi toată discuția)