avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... suspendarea platii indemnizatiei pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

suspendarea platii indemnizatiei pt cresterea copilului

Buna ziua! In legatura cu suspendarea platii indemnizatiei pt cresterea copilului,
m-ar interesa daca aceasta va interveni in cazul in care sotul meu, cel care primeste aceasta indemnizatie, va pleca in SUA cu programul Work&Travel pt studenti, intrucat este masterand. Stim de la cei care au mai fost plecati cu acelasi program ca nu au platit nici un fel de taxe la reintoarcerea in tara, din contra au primit inapoi taxele care le-au fost retinute de statul american. Cei care organizeaza programul W&T il clasifica ca " change culture" oferindu-le participantilor un statut special...deci nu ar fi vorba de realizarea unor venituri... insa in mod clar unul dintre scopurile acestei plecari sunt banii..... So, banii castigati de el in aceasta perioada s-ar incadra in categoria " venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare" sau sunt sume neimpozabile potrivit Art. 56. al.4 ? Nu pot spune exact daca e vorba de un contract de munca, colaborare....dar cer e ca la intoarcerea in tara lui ii vor fi returnate niste taxe....Multumesc anticipat si astept raspuns pt ca ne va fi de mare folos!

Alte discuții în legătură

Refuzul de restituire a unui imprumut Lavinia-Ingrid Lavinia-Ingrid Buna ziua! In urma cu jumatate de an am ajutat un prieten cu o suma considerabila de bani urmand a-mi fi restituiti in luna septembrie. Mentionez ca banii au ... (vezi toată discuția)
Daca am fost condamnat cu suspendare in timp ce eram minor,desi pe cazier scrie ca nu sunt inscris in cazierul judiciar ,mi se acorda viza pt sua? edwardbrock edwardbrock În momentul actual am aplicat pt un job în SUA prin programul Work & Travel,iar pe când eram minor am fost condamnat cu suspendare.Mi-am scos cazierul și ... (vezi toată discuția)
Intrebare cristina_ciomaguta cristina_ciomaguta Buna ziua, Ma numesc Cristina si va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta.Sunt studenta si anul acesta am vrut sa plec cu programul work&travel in SUA, m-am ... (vezi toată discuția)