avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa frate si cumnata decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa frate si cumnata decedata

Va rog sa-mi spuneti, daca fratele meu a murit si nu am apucat sa facem succesiunea deoarece si sotia lui a murit dupa 3 saptamani. Ei nu au avut copii iar parintii fratelui si cumnatei sunt decedati. Din partea fratelui suntem 3 surori in viata si din partea cumnatei sunt tot 3 surori in viata (nu au avut alti frati decedati). Cum se imparte mostenirea in acest caz.
Cel mai recent răspuns: romeopf , utilizator 20:46, 18 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Jumătatea fratelui din bunurile dobândite în timpul căsătoriei cu soția, se va împărți:
- soția 1/2 (din jumatate= 1/4)
- surorile fratelui 1/2 (din jumatate= 1/4. Împărțit la trei, înseamnă 1/12 pentru fiecare sora)

Soția va avea 1/4 (de la sot) + 1/2 (jumatatea ei), rezultând 3/4, care se va împărți în mod egal între surorile el.
Adică fiecare va avea câte 1/4.

În final, surorile fratelui vor avea fiecare câte 1/12.
Surorile cumnatei vor avea fiecare câte 1/4.
Multumesc! Averea se ia la intreg sau sumele de bani din conturi se considera pe numele cui le detine? De exemplu daca el avea 2000 de lei si ea 1000 de lei, se considera ca erau 3000 la comun sau din partea fratelui 1000 se duc catre mostenirea sotiei si 1000 catre surori?
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
romeopf, utilizator
Sunt mase succesorale diferite.
În practica, sumele din conturi se considera bunuri proprii.
am inteles, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa decedare sotului fekete terez fekete terez Buna ziua. A decedat sotul meu nu ám avut copii. Intrebare mea este cat mostenesc EU ca sotia si are doua frati din care unu dintre ei este decedat dar ... (vezi toată discuția)
Moștenire între fratele supraviețuitor nepoata și cumnata MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frați, Mare, Mijlociu, Mic. Cel Mic, necăsătorit și fără copii (\\"singur\\") moare și rămâne apartamentul lui după el. La scurt timp moare ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)