Va rog sa-mi spuneti, daca fratele meu a murit si nu am apucat sa facem succesiunea deoarece si sotia lui a murit dupa 3 saptamani. Ei nu au avut copii iar parintii fratelui si cumnatei sunt decedati. Din partea fratelui suntem 3 surori in viata si din partea cumnatei sunt tot 3 surori in viata (nu au avut alti frati decedati). Cum se imparte mostenirea in acest caz.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Jumătatea fratelui din bunurile dobândite în timpul căsătoriei cu soția, se va împărți:
- soția 1/2 (din jumatate= 1/4)
- surorile fratelui 1/2 (din jumatate= 1/4. Împărțit la trei, înseamnă 1/12 pentru fiecare sora)
Soția va avea 1/4 (de la sot) + 1/2 (jumatatea ei), rezultând 3/4, care se va împărți în mod egal între surorile el.
Adică fiecare va avea câte 1/4.
În final, surorile fratelui vor avea fiecare câte 1/12.
Surorile cumnatei vor avea fiecare câte 1/4.
Multumesc! Averea se ia la intreg sau sumele de bani din conturi se considera pe numele cui le detine? De exemplu daca el avea 2000 de lei si ea 1000 de lei, se considera ca erau 3000 la comun sau din partea fratelui 1000 se duc catre mostenirea sotiei si 1000 catre surori?
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)