avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacante copil acord parental
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacante copil acord parental

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti cum se regleaza gestionarea vacantelor copilui cu pariniti divortati.

Tatal a avut optiunea de a-si alege permanent care sunt vacantele in care doreste sa ia copilul, iar vacanta de vara se imparte in mod egal.
Anul acesta scolar vacanta de toamna a fost cu tatal, sarbatorile pascale sunt cf acrd parental cu tatal (an par) asadar are posibilitatea sa lege vacanta de Pasti,
Problema este vacanta de ski, pe care si pe aceasta o doreste impreuna cu copilul. Desi l-am anuntat ca avem planuit concediul in familie, insista ca nu renunta si doreste sa ia copilul (sicane, fiind in mod evident un dezechilibru)
Intrebarea este cum se gestioneaza acest conflict, cand parintii nu se pot pune de acord asupra acestor vacantelor.
Precizez ca mama a renuntat in favorarea tatalui deseori si a dat dovada de flexibilitate, insa tatal a sarit calul si face aceasta presiune (bulling) in mod evident. Cum sa procedeze mama?
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
Utilizator4000, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:30, 25 Ianuarie 2024
aveti sau nu, hotarare in ce priveste vizita ? daca are acea perioada, copilul pleaca cu tatal, daca nu, nu.
nu avem hotarari. functionam dupa un acord parental. in care scrie doar ca se impart in mod egal vacantele. dar neintelegandu-ne niciunul nu vrea sa cedeze.
Dacă nu reușiți sa va înțelegeți după acordul parental actual atunci trebuie sa va adresați instantei de judecata și sa solicitati modificarea programului de vizita. În noul program se va preciza în mod expres ziua de început și de sfârșit a fiecărui weekend, a vacantelor, a sărbătorilor precum și rotația lor.
Contactați un avocat și discutați un detaliu toate aceste aspecte.
Atunci aveti doua variante, cedati si acum si acest lucru nu o sa inceteze vreodata, mereu v-a dori sa fie ca el ( si aici, daca cedati, eu i-as cere si banii cheltuiti pe planurile de acum- cazare munte...).

Fie nu il lasati, va vedeti de treaba/planuri si sa ceara dumnealui in instanta program de vizita, daca amiabil nu i convine...
Avem in acord parental specificate weekendurile zile/ore, insa pentru vacantele scolare, scrie ca sunt doar in mod egal imparite. Modul distributiei este la mica intelegere pentru aceste vacante si am ajuns la o impartire amiabila, eu intrebandu-l de fiecare data la fiecare vacanta daca il ia, pana la proxima in care noi ne-am planificat un concediu , in acelasi timp in care el a cerut sa il petreaca el. Este clar o vendeta personala, deoarece pana in prezent are vacante impreuna cu copilul si n-a fost privat de nimic. In alta ordine de idei, cum pot combate acest bulling, hartuire, defaimare... multe, multe mesaje calomnioase, distorsiuni, reveniri consumatoare re timp. Catre ce instanta trebuie sa ma adresez?

Alte discuții în legătură

Program de vizita tzapone tzapone Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. In momentul in care hotararea tribulalului este urmatoarea: \": Admite apelul declarat împotriva sentinţei civile ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor și partaj. cum decurge un asemenea proces și ce ar trebui să cer? CarmenCA CarmenCA Buna ziua, pe scurt, sotul meu se face vinovat de adulter cu multiple femei (chiar si in acelasi timp!), neglijarea familiei din aceasta cauza (toate cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)