avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Grup de studiu pentru INM 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Grup de studiu pentru INM 2010

Va salut si va urez inca de la intrarea mea pe forum mult noroc la vara la examen. Am dat si eu anul trecut, din pacate nu am fost in stare sa trec de grila. Si pentru ca eu sunt o fiinta lenesa si am uitat tot ce am invatat in scoala, propun sa facem aici un grup de studiu, de recapitulare, de ce vreti voi, sa propunem zilnic sau periodic anumite capitole pe care sa le parcurgem fiecare si sa discutam, sa intrebam, sa facem grile. poate asa ne mobilizam mai bine si poate ne intalnim la vara dupa examen, pe 17 septembrie, sa dam o bere/suc de bucurie ca ne numaram printre norocosii admisi la INM. Ce ziceti?
V-ati cumparat vreo carte adaptata noilor coduri? Eu pana acum am luat cartea de penal general a Valeriei Lefterache si codurile penal si civil. Ma intereseaza mai ales la civil, desi institutiile au ramas cam aceleasi, daca au mai introdus ceva in cartile noi.
Cu ce sa incepem? Eu as zice cu civilul, si eu in general incep recapitularile de la coada. Facem Mostenirile saptamana asta?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 18:15, 8 Februarie 2010
si eu sunt de acord sa facem un forum in care sa discutam..:D...si cei care au dat admitere la inm si au promovat examenul sa ne dea cateva sfaturi....pe mine ce ma omoara este logica....imi e asa de teama de de proba rationamentului logic :(.
adelina, pana la rationament logic este cale lunga...sa ne vedem ajunsi la Bucuresti, cu grila in fata...:)
Buna! In primul rand vreau sa va urez bafta la invatat. :D Si eu am mare nevoie. #-o Eu ma chinui de ceva ani sa dau examenul si tot timpul apare cate ceva. Dupa ce carti invatati?

salut! asa ma chinui si eu de cativa ani sa dau examenul si anul acesta am inceput sa invat! si ca sa nu fiu dezarmat la inceput am pornit cu penalul . cartile dupa care invat sunt:
Penal general-mitrache
penal special- toader
procedura-partea generala si speciala- neagu
Atentie la partea generala de Neagu ca a iesit acum o saptamana sau doua o editie ianuarie 2010. Eu am luat partea generala la inceputul anului si am prins editia 2008.
astept de la voi sa imi spuneti ce alte carti mai sunt la "moda"
bafta multa la invatat!
Buna ziua tuturor!

Va recomand urmatoarele carti:
Drept procesual civil-Mihaela Tabarca (2 vol.)-editie 2008
Drept procesual penal-I.Neagu
Drept civil,drepturi reale-Corneliu Barsan
Contracte si succesiuni-Liviu Stanciulescu
Drept civil Succesiuni-Francisc Deak,eventual si Al. Bacaci,Gh.Comanita
Penal general-Al Boroi,Mitrache,Bulai
Penal special-Tudorel Toader

Mult,mult spor la studiu!:):luck:

Alte discuții în legătură

Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)
Informatii meseria de procuror dongen dongen Sunt stundet in Anul III la drept,si as vrea sa imbratisez meseria de procuror.As dori sa stiu mai multe despre cum pot sa devin un viitor procuror,ce ar ... (vezi toată discuția)
Bibliografie pt admiterea la inm NADINASIPOS NADINASIPOS Hello! M-ar putea ajuta si pe mine cineva cu bibliografia pt admitere la INM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)