avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine veniturile din strainatate ale tatalui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine veniturile din strainatate ale tatalui in cazul ...

Cum pot obtine veniturile din strainatate ale tatalui in cazul in care am o hotarare judecatoreasca din ordonanta presedintiala pentru plata pensiei de intretinere? Precizez ca in hotarare este specificat doar cuantumul de 1/4 din venituri. Va rog un sfat sau o eventuala colaborare.
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 15:40, 1 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua ! Să înțeleg că vreți o nouă hot judecătorească prin care să se stabilească cuantumul obligației de întreținere prin raportare la venitul real al tatălui. Dacă da, în cadrul acestui nou proces există posibilitatea de a se solicita în baza Regulamentul (UE) 2020/1783 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 noiembrie 2020 privind cooperarea între instanțele statelor membre în domeniul obținerii de probe în materie civilă sau comercială (obținerea de probe) , care se aplică incepând cu1.07.2022 , o dovada a veniturilor tatălui.
Va multumesc! Da, cuantumul exact pentru ca tatal nu are un venit fix lunar, are un salar variabil influentat de de sporuri. Alta varianta mai usoara nu exista? Sa trimit personal hotararea judecatoreasca tradusa in limba statului UE unde lucreaza la autoritatea locala a fortelor de munca? Ar fi posibil sa obtin fara o alta actiune civila?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa trimit personal hotararea judecatoreasca tradusa in limba statului UE unde lucreaza la autoritatea locala a fortelor de munca?


nici daca lucra aici, angajatorul nu are de ce luya in seama hotararea ca nu v-ati judecat cu el.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate ,nu. Aveti o hotărâre unde este stabilită obligația de întreținere prin raportare la venitul minim pe economie. Doriți luarea în calcul a veniturilor reale ,ceea ce echivalează cu schimbarea elementului în raport cu care se stabilește suma ce o are de plătit lunar tatăl. Ca atare, trebuie să introduceți o nouă acțiune în instantă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent plateste? Pentru executare in strainatate puteti sa contactati Ministerul Justitiei - Departament Cooperare Internationala... sa formulati cereri in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate.

Pentru recuperarea restantelor e mai complicat... ar fi bine sa gasiti un avocat sa faca un plan de actiune. Depinde si de legislatia acelei tari... in unele tari sunt probleme cu executarea hotararilor stabilite in cota procentuala. Posibil sa fie necesar sa solicitati in instanta stabilirea acesteia in suma fixa.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minor- tata cu domiciliu in ue Luy20 Luy20 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. In urma divortului, s-a stabilit prin sentinta ca minorul sa aiba domicilul stabil alaturi de mama in ... (vezi toată discuția)
Pensie de alimentara (intretinere )copil platita in tara .... victor sorin victor sorin O persoana plateste pensie in tara in baza unei hotariri judecatoresti , la momentul in care sa stabilit pensia , persoana muncea in Romania cu salariu minim ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere eleinia eleinia Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate proceda in urmatoarea situatie: la momentul pronuntarii divortului parintele care nu este tutore a fost obligat ... (vezi toată discuția)