avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firme la parterul blocului. Buna ziua. In blocul in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firme la parterul blocului. Buna ziua. In blocul in care locuiesc ...

Firme la parterul blocului.
Buna ziua. In blocul in care locuiesc parterul este in proprietatea mai multor societati comerciale, ce sunt bransate la instalatia din subsol a asociatiei pentru furnizarea de apa calda si rece. Contoarele respective sunt in subsolul blocului, citirea lor fiind facuta de aceeasi firma ca si la asociatie, calculul respectiv fiindu-ne trimis noua, iar asociatia prin administrator alearga in fiecare luna sa recupereze banii de la respectivele societati, de multe ori fara succes, rezultand restante. Este vre-o posibilitate legala sa obligam respectivele firme sa isi faca contract separat la furnizorii de apa rece (Apa Nova) si apa calda (Termoenergetica), astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa platim consumul lor?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:56, 6 Februarie 2024
Asociatia de proprietari prin reprezentant legal sa comunice notificare catre detinatorii spatiilor comerciale cu obligatia achitarii in termenul scadent a valorii facturii
Au fost trimise notificarile cu ceva timp in urma, dar nu au fost luate in considerare de nimeni. Situatia persista. Eu intrebam de o posibiliate legala sa OBLIGAM societatile comerciale respective sa faca propriile contracte cu furnizorii de servicii, altele decat electricitatea.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Aiureainbloc, utilizator
Nu exista un temei legal prin care puteti obliga proprietari din condominiu sa aiba astfel de contracte si implicit bransamente separate. E o posibilitate, dar, de regula chiar si furnizorii sunt multumiti cu solutia actuala, care nu necesita investitii suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Sistare apa restantieri SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! In cadrul asociatiei exista o adunare generala in care 50 plus unu sunt de acord sa le sisteze apa rece si apa calda la rau platnici, bineinteles ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)