avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar de persoane trecute la intretinere - punct de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru

Am un pct de lucru la parterul unui imobil
Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt trecuti ca persoane locative la alte asociatii din aceiasi localitate?
Pierderile de apa rece si sau calda cum se repartizeaza conform legilor in vigoare daca blocul este contorizat in intregime (exista si cotoare individuale si contor general)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:48, 13 Noiembrie 2009
Pentru numarul de persoane faceti o conventie cu asociatia de proprietari. Presedintele negociaza cu Dv. numarul de persoane.

In privinta pierderilor de apa tot asociatia hotaraste modul de impartire, nu exista niste norme legale, modalitatile de impartire fiind:
- pe cota-parte indiviza (suprafata)
- pe nr.de persoane
- proportional cu consumul
sau o combinatie intre acestea.
Chiar daca toti angajatii mei sunt trecuti ca persoane locative la alte asociatii din aceiasi localitate?
O persoana poate fi inregistrata la doua asociatii concomitent din aceeasi localitate?
Este posibil asa ceva?
Este posibil daca va ganditi ca pentru orice persoana care munceste, la locul de munca, institutia sau firma plateste niste facturi pentru consumul de apa, caldura, gunoi, gaze, electricitate.
Asa si Dv. platiti la bloc unde angajatii lucreaza la fel ca firmele sau institutiile, iar la asociatiile unde locuiesc platesc in nume personal ce consuma ca persoane particulare.
Bine dar la munca colegii mei stau circa 2-3 ore pe zi , 5 zile pe saptamana, deoarece munca este de teren. Iar cheltuielile cu apa, caldura, gaze, electricitatea, gunoi (contract separat) etc sunt contorizate.
Nu mai inteleg nimic.
Puteti sa ma lamuriti?
Multumesc.
Tocmai ..... aceste aspecte le puteti negocia cu asociatia, eu v-am aratat de ce, in principiu, trebuie platit si colo si colo.

Alte discuții în legătură

Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)