avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna. Parintii mei au divortat 30 de ani in urma dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna. Parintii mei au divortat 30 de ani in urma dar nu au facut ...

Buna. Parintii mei au divortat 30 de ani in urma dar nu au facut partajul. In casa am ramas eu cu mama. Mama s-a recasatorit si mai am un frate. Acum ar dori sa faca acte, mostenire, nu stiu exact, nu ma pricep. Dar trebuie mai intai sa faca partajul. Intrebarea mea este cum poate lua legatura cu tatal meu, fostul ei sot? se poate prin avocat, de exemplu? Sa nu fie nevoita sa se vada cu el fata in fata? Mama nu doreste asta sub nicio forma. Multumesc
Cel mai recent răspuns: tranca , utilizator 12:40, 20 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre moștenire nu poate fi vorba decât după deces.
Deci cât timp trăiesc părinții, nu e nicio moștenire.
Interesati-va exact ce vor sa facă.
Dacă vor sa lase imobilul dvs sau fratelui sau ambilor, nu e musai sa facă partajul.
Actul poate fi făcut direct de ambii părinți, cui doresc.
Multumesc, Raluca. Da, ar vrea sa ne lase ambilor. Insa fratele este frate doar de pe mama. Mama, cu al doilea sot au construit acolo. Casa practic, nu mai este, a fost construita alta noua in a doua casatorie. Mama a intrebat la un notar si i-a spus ca primul pas este sa faca partajul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai depinde.
Vrea și soțul mamei sa va dea partea lui?
Sau doar mama, partea ei?
Apoi, depinde și de ce e în acte. Casa inițială a fost pe numele mamei și a tatălui. Înțeleg ca a fost daramata și construita alta.
Exista autorizație de demolare? Exista autorizație de construire a noii case?
Exista intabulare? Cine apare ca proprietar la Cartea funciara?
Sotul ei este de acord. Sunt multe intrebari la care nu am raspuns. Stiu ca au autorizatie de constructie, eu nu vreau sa intru in detalii cu ei pe tema asta ca nu prea ma intereseaza ce au de dat, cred ca va costa cu actele si nu vreau sa contribui :)) si la o adica nici nu-mi trebuie nimic. Acolo, mai este o alta casa mai mica, facuta de mama singura, inainte de a se casatori a 2-a oara si un vreo 50 ari teren, asta e toata `averea`. Zic acum ca nu imi trebuie, ca ei sunt inca tineri, in jur de 50. Dar, ce ma intereseaza acum este, in eventualitatea in care trebuie facut acel partaj, daca mama poate lua legatura cu tatal meu biologic printr-un avocat sau printr-o institutie, fara a fi nevoie de contact direct.
Inca o data, multumesc pentru raspuns
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți sa îl contactați dvs și sa îl convingeți sa ii facă mamei o procură (urmând ca în baza acesteia, mama sa semneze și în nume propriu și ca imputernicita a tatalui).
Sau tatăl, poate împuternici pe altcineva, dar nu pe dvs sau pe frate.
Problema e cu actele, ca în funcție de situația juridica, se stabilește ce fel de procură se va face.
Dacă tatăl dvs nu e înregistrat ca proprietar și nu apare în niciun act, înseamnă că nici nu are de ce sa participe și pe ce sa facă partaj cu mama.
Așadar, începeți cu răspunsurile la întrebările de mai sus. Asta ar trebui sa clarificati prima dată.

Alte discuții în legătură

Probleme dezbatere succesiune annapopa1976 annapopa1976 buna , rog sfat in urmatoarea situatie: parintii decedati , mama decedata in 2005, tatal decedat in 2014, casatoriti , suntem 3 frati buni si un frate vitreg( ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)