avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Defunctul a avut cu prima sotie casa cu spatiul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Defunctul a avut cu prima sotie casa cu spatiul aferent si un ...

Defunctul a avut cu prima sotie casa cu spatiul aferent si un copil.
Prima sotie a decedat, defunctul s-a casatorit cu alta femeie cu care a mai avut inca 2 copii.
In anul 2003 defunctul a decedat ramanad cea de a doua sotie, copiii impreuna cu aceasta si copilul din prima casatorie.
Copii din a doua casatorie doresc sa imparta mostenirea defunctului, fara a tine cont de prima sotie a acestuia pentru care nu a fost dezbatuta mostenirea.
Astfel, fiind vorba de acelasi patrimoniu succesoral atat cu prima cat si cu a doua sotie prioritar ar fi ca mai intai sa fie dezbatuta mostenirea primei sotii apoi a defunctului.
Avand in vedere toate cele de mai sus care sunt cotele succesorale ce se cuvin copilului din prima casatorie a defunctului dupa moartea parintilor sai? dar cotele celorlati mostenitori?

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul celei de a doua sotii a tatalui ContSters43040 ContSters43040 Buna ziua si scuze pentru intrebarea unui profan.Atfel: Copii din prima casatorie a tatalui,in cazul decesului celei de a doua sotii a acestuia, au drept ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)