avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua. in 2010 a murit tatal meu si nu s-a facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua. in 2010 a murit tatal meu si nu s-a facut succesiune ...

buna ziua. in 2010 a murit tatal meu si nu s-a facut succesiune pentru ca nu o avut absolut nimic. in 2020 a decedat bunici si urmeaza sa dezbatem succesiunea. intrebarea mea este: trebuie sa dezbat dupa tatal meu decedat succesiunea sa pot dezbate dupa bunici?
mentionez ca am dat declaratia la notar in mod express de acceptare a succesiuni dupa bunici. dar am uitat sa intreb chestia asta. astept un raspuns, multumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu trebuie, ca tatăl dvs a decedat înaintea ambilor bunici.
Asta înseamnă că la moștenirea bunicilor veți veni direct dvs, în calitate de nepoată de fiu predecedat.
multumesc pentru raspuns. acum imi cere sa fac dupa tatal meu certificat de calitate de mostenitor. atata o lungesc notari de nu se mai dezbate nicio succesiune! :(
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți de ce sa faceți certificat de calitate.
Dvs veniți la succesiunea bunicilor în nume propriu, prin reprezentare.
asta mi s-a cerut de la biroul notarial, altfel nu se poate. deci, in concluzie trebuie sa apelez la un nou birou notarial unde nu mi se cere acest certificat de calitate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, mai cereți o părere.

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Vocație succesorala puedo_2004 puedo_2004 Va rog sa mă lămuriți în următoarea chestiune. O soră a tatălui meu a decedat în 2015,fără copii. Soțul,decedat anterior. Tatăl nostru,și frate cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)