avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare conditii zugravire partiala scara bloc. Buna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare conditii zugravire partiala scara bloc. Buna ziua, ...

Intrebare conditii zugravire partiala scara bloc.
Buna ziua,
Puteti va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai jos?
Locuiesc la parter intr-un bloc de 4 etaje cu 4 scari din sector 4, Bucuresti.
Proprietarii a 13 din cele 15 apartamente de pe scara mea doresc sa zugraveasca scara doar pentru etajele 1,2,3 si 4 (parterul scarii este zugravit prin programul de reabilitare termica)
Administratorul a inceput sa adune bani in avans pentru zugravire, desi nu s-a tinut nici o sedinta (doar cel care a avut ideea zugravirii a venit pe la fiecare apartament cu un tabel sa semneze cine doreste sa achite bani in avans pentru zugravire, iar eu am spus ca nu doresc sa platesc). Ca sa convinga lumea spunea ca va costa 10000 RON, acum spune ca de fapt suma de 10000 RON e fara tva si fara materiale.
Eu le-am spus ca nu doresc sa contribui la plata zugravirii acestor etaje, pentru ca eu consider ca este normal sa plateasca fiecare pentru partea lui de scara, mai ales ca cei de la etajele superioare au obiceiul sa tina geamurile de pe scara deschise tot timpul si gateasca cu usa deschisa.
Acum cel care a venit cu ideea zugravirii doreste sa ii convinga pe ceilalti sa ma ameninte cu un avocat ca ma vor actiona in judecata ca sa ma convinga sa fiu de acord sa platesc si eu si a pus un anunt de sedinta pe geamul de la intrare, fara sa il semneze si fara sa scrie o data de afisare pe el.
Locatarii de la celelalte scari au spus ca locatarii de la fiecare etaj vor plati pentru acel etaj
Care sunt conditiile legale care trebuie indeplinite pentru a putea fi realizata zugravirea partiala a scarii mentionata , cine trebuie sa plateasca (toate apartamentele de pe scara sau doar cele de la etajele unde se face zugravirea), cum trebuie impartita suma aferenta zugravirii?
Va multumesc!
Cata

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)
Zugravit casa scarii gramaalexandra gramaalexandra buna ziua! la ultima sedinta s-a propus sa se zugraveasca casa carii ( care arata groaznic ),majoritatea proprietarilor prezenti refuzand acest lucru. cred ca ... (vezi toată discuția)
Zugravitul casei scarii dupa incendiu OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI A AVUT LOC UN INCENDIU LA UN APARTAMENT, CARE A ARS, ÎN BLOC LA ULTIMUL ETAJ,AU INTERVENIT POMPIERII,DUPĂ S-A HOTARÂT ZUGRAVIREA CASEI SCARII IN SEDINTĂ CU ... (vezi toată discuția)