avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Bunicul meu a murit si bunica nu a facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Bunicul meu a murit si bunica nu a facut succesiune ...

Buna ziua!

Bunicul meu a murit...si bunica nu a facut succesiune dupa el,copii vor sa faca dupa ce moare si ea ca sa faca totul o data.Ea are doi copii si mai
multi nepoti,printre care si eu.Poate bunica sa faca un testament prin care sa imi dea mie o parte din bunuri,casa sau teren chiar daca nu este succesiunea facuta dupa bunicu....si dupa moartea ei sa intru in posesia lor si sa nu mi le poata lua nimeni....deoarece de ea ma ocup eu si nu copii ei.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru bunurile care ii apartin bunica poate face testament in favoarea oricui doreste dumneaei iar testamentul va produce efecte de la data mortii ei.
chiar daca nu are succesiunea facuta dupa bunicu?
nu va poate lasa casa sau terenul x ca nu e proprietar exclusiv, ci va poate lasa o universaliate de bunuri, adica tot ce are la data decesului ei, fara sa nominalizeze vreun bun.
imi poate lasa doar o parte din bunuri?as vrea sa primeasca si copii ceva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ce nu faceti succesiunea dupa bunicul si apoi va lasa dupa cum vreti - aluia un teren , altuia casa etc.
altfel, le poate lasa rezerva succesorala, jumatate din cat ar mosteni legal.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala dodo2009 dodo2009 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: bunicul meu a murit in sept.2007 lasand prin testament toata averea bunicii(tatal meu a murit ... (vezi toată discuția)
Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)