avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Opriri, control de rutina a politiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Opriri, control de rutina a politiei

Bună ziua tuturor.
Am și eu câteva nedumeriri, anume faptul ca sunt oprit regulat de politie pentru, fie control de rutina, fie cunoașterea populației din zona lor de activitate sau ca sunt suspect...etc.
de multe ori agenții nu se prezintă, iar dacă nu ii întreb de nume și din partea cărei secții aceștia nu oferă informații.
nu o sa exagerez însă cam de 5-10 pe luna, total la nimereala. spre exemplu chiar astazi am fost oprit si am fost nevoit sa scot fiecare lucru din buzunare sa fiu controlat, ma grabeam la dentist si au venit din spatele meu, însă de fiecare data întreb cu ce motiv am fost oprit și de fiecare data când vine întrebarea asta dânșii îmi dau câteva motive diferite, nu unul singur.
Poate e din cauza ca am un stil de îmbrăcăminte mai larg, cum se spunea odată mai golanesc.
Dar chiar nu îmi știu drepturile și ce întrebări as putea pune în momentul în care aceștia ma opresc extrem de des, cum sa procedez fără a ii supara sau primi o amenda?