avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stimati domni, Supun atentiei domniilor dumneavoatra, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stimati domni, Supun atentiei domniilor dumneavoatra, urmatoarea ...

Stimati domni,
Supun atentiei domniilor dumneavoatra, urmatoarea speta!
In urma cu cinci ani am achizitionat o parte a unui duplex care avea si imprejmuire realizata. Dupa apriximativ doi ani, terenul din spatele casei a fost achizitionat de catre un cetatean, urmat de construirea casei personale. Pana aici , totul parea sa fie normal. Anul trecut, acesta a demarat construirea imprejmuirii propiei propietati, imprejmuire care avea sa atinga gardul meu, in coltul din stanga curtii din spate. In momentul in care am constatat ca cofragul este mai inalt cu o jumatate de metru peste limita gardului meu, am ridicat primul semn de intrebare, acesta (vecinul) spunand ca intentiona sa ne intrebe "daca, pe cheltuiala lui, acceptam sa ridice si inaltimea gardului meu (gad comun, propietate), cu o jumate de metru , ca sa aiba o inaltime unanima pe toata propietatea lui,adica doi metri si jumatate fata de cota amenajata a propietatii mele. Bineinteles ca s-a lovit de un refuz categoric,din partea mea, urmand ca acesta sa incerce sa ma intimideze spunand ca oricum el va ridica nivelul cotei amenajate cu inca o jumatate de metru, peste cota amenajata la data respectiva adica cu jumatate de metru peste cota amenajata a curtii mele, acest lucru ducand implicit la repercusiuni negative asupra propietatii mele si anume, presiunea masei de pamant asupra gardului meu (care in timp poate deluce la fisuri), infiltratii de apa si ridicarea cotei amenajate, ducand la facilitatea trecerii spre propietatea mea, printr-o singura aplecare peste gard.
De curand am intrat in posesia unei informatii prin care vecinul meu a contactat o echipa de constructori pentru construirea in cele din urma a unui gard de delimitare , dar acesta sa fie amplasat pe propietatea domniei lui, dar la o distanta de cativa centimetri de gardul meu, ce ar duce la slabirea fundatiei gardului meu!
Intrebarea este daca aceste acte sunt in contraventie cu legea, cum poate fi oprit din actiunile lui si stoparea actiunilor de genul acesta precum si aducerea cotei amenajate la aceeasi cota ca a noastra!
Mentionez ca acesta a motivat faptul ca nu ar dori sa se vada nimic in curtea domniei lui, dar, tinand cont ca balconul din spatele casei mele este situat astfel incat sa se vada absolut tot in spate, motivatia pe care a notificat-o se loveste de nulitate!
Astept um raspuns din partea domniilor dumneavoastra!
O seara frumoasa si doamnelor si domnisoarelor, o primavara minunata!