avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salutare! Ce se intampla dupa cele 6 luni de urmarire ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salutare! Ce se intampla dupa cele 6 luni de urmarire penala? ...

Salutare! Ce se intampla dupa cele 6 luni de urmarire penala? Sau are legatura doar cu perioada maxima de arest preventiv?
Cel mai recent răspuns: Rzvy999 , utilizator 12:15, 15 Martie 2024
Bună ziua!
Va trebui să oferiți mai multe detalii. Urmărirea penală poate să dureze mai mult decât perioada în care au fost dispuse măsuri preventive. La fel de bine, se poate dispune trimiterea în judecată a unei persoane împotriva căreia au fost dispuse și menținute măsuri preventive,
Da,, este pt arestare preventivă.
Daca vreti urgentare la UP aveți nevoie de avocat specializat în asa ceva și nu este simplu.
Aveti dreptul de a apela și la avocat din alt județ.
În provincie nu prea exista astfel de avocati.

București 2024
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
Rzvy999, utilizator
Au trecut 6 luni si doar mi-au fost extrase datele de pe device-uri. De atunci nu mai stiu nimic, cat ar putea dura tot procesul? Ma gandesc ca trebuie sa analizeze datele, unde trebuie sa fiu si eu chemat iar ulterior sa decida daca sunt probe pentru trimiterea dosarului in camera preliminara, nu? Poate sa dureze la nesfarsit asteptarea pentru analiza datelor?
În funcție de calitatea pe care o aveți, puteți formula o cerere de consultare a dosarului sau de comunicare a stadiului dosarului.
La finalizarea urmăririi penale, se poate emite rechizitoriul, iar dosarul trece în faza de cameră preliminară (unde puteți formula cereri și excepții).
Ulterior, în funcție de soluția dată în faza camerei preliminare, se poate trece la faza de judecată.

Alte discuții în legătură

Caz penal dare de mita Alina.1989 Alina.1989 Buna ziua! Va rog daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare ,o persoana aflata in arest de 50 de zile,in situatia de camera preliminara si la care nu i sa ... (vezi toată discuția)
A trecut un an de la decesul tatălui meu într-un accident auto. de ce n-a fost arestat vinovatul până acum? Arthas Arthas Buna, tatal meu a avut un acident din care a decedat, era nevinovat mergea regulamentar, a intrat altul dupa contrasens in el, intrebarea mea este ca cel ... (vezi toată discuția)
Formulare plângere ionesuliviudaniel ionesuliviudaniel Bună ziua! Aș avea nevoie de ajutor pentru formularea unei plângeri adresate judecatorului de Cameră Preliminara din cadrul Judecatoriei, în vederea ... (vezi toată discuția)