avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acordare beneficiu nou nascut
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acordare beneficiu nou nascut

Buna ziua,
La nivelul orasului Mioveni s a aprobat o hotarare a consilului local pentru acordarea unui beneficiu pentru nou nascuti. In momentul cand am vrut sa fac cererea mi s a transmis ca nu ma incadrez deoarece bebelusul trebuia sa se nasca dupa 1 martie. Conform hotararii 173 aprobate, aceasta intra in vigoare de la 1 Martie. Nelamurirea mea este următoarea : Un copil nou nascut, prin definiție este copilul de la 0-3 luni. Daca eu realizez cererea acum pentru un copil nascut pe 24 februarie, de ce nu m as încadra?
In hotarare la conditii de eligibilitate scrie ca se acorda tuturor nou nascutilor.
Va mulțumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
Oanacrs, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oanacrs , utilizator 11:55, 19 Martie 2024
Buna ziua!
Daca consiliul local a hotarat ca respectiva directiva intra in vigoare de la 1 martie,nu aveti ce sa faceti.Se vor acorda acel beneficiu doar copiilor nascuti dupa 1 martie.Si o lege daca intra in vigoare la o anumita data,se aplica de la acea data,nu retroactiv.
Se ia in considerare data nasterii copilului.
Spre exemplu, copilul care se naște pe 28 februarie nu beneficiază de prevederea din lege, iar cel care se naște pe 1 martie intră în dreptul legal.

Mulțumesc pt raspuns.
Voi tine cont de opinia dvs desi nu mi se pare normal deoarece la data realizarii cererii, hotararea este intrata in vigoare, bebelusul este tot nou nascut, incadrandu se in conditiile de eligibilitate. Ar fi fost total corect daca la conditii ar fi fost notat ca se acorda doar nou născuților dupa intrarea in vigoare a hotararii.
Cornel Vasile a scris:

Se ia in considerare data nasterii copilului.

De asemenea mulțumesc tuturor celor care ati raspuns. Din pacate legile noastre din România sunt ambigue si au lasat mereu loc de interpretări. :(
Total de acord cu opiniile celorlați privind faptul ca nu se acorda retroactiv, dar aici nu este vorba de retroactivitate. Poate ma repet, orice bebelus nascut este nou nascut pana la varsta de 3 luni, iar solicitarea este făcută dupa ce a intrat in vigoare hotararea de consiliu. Atunci, nu incalcam definiția legala a nou nascutului? Nu incalcam anumite articole din hotararea de consiliu care spun : "tuturor nou nascutilor"?
Inca o data va mulțumesc si ca doresc o zi minunată.

Alte discuții în legătură

Prima sarcina dupa 30 de ani ramona s. ramona s. buna seara! multumesc pt. raspunsurile prompte pe care mi le-ati dat.as mai avea o intrebare.diverse persoane imi spun ca daca prima sarcina e la virsta de ... (vezi toată discuția)
Legea concediului paternal lani lani Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: in legea 210/1999 a concediului paternal se specifica in art.1 alin.2 ca tatal copilului nou nascut are dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii la nasterea gemenilor BG BG As vrea sa stiu care sunt drepturile si obligatiile pe care le am la nasterea a doi copii. In cate zile trebuie inregistrati copiii si care sunt ... (vezi toată discuția)