avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conditii ambigue pentru dobanda penalizatoare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conditii ambigue pentru dobanda penalizatoare

Salut, tuturor!
Ma puteti poti ajuta va rog cu un sfat? Sau indruma unde sa intreb?
Doresc sa fac un contract de refinantare si am o mare nelamurire legat de dobanda penalizatoare, las ma jos articolul din contractul de credit:
Din ce scrie in contract eu inteleg ca se adauga dobanda 2% si in cazul scaderii veniturilor, somaj, deces dar ofiterul bancar imi spune ca nu, se adauga 2% la marja doar daca sunt restante. Ok, daca sunt restante inteleg, platesti, dar sa adauge 2% daca iti scad veniturile nu prea e in regula deloc, nu stii ce se poate intampla in 20-30 ani. Din formularea de mai jos (exact cum este in contractul de credit) intelegeti cum se aplica aceasta dobanda? doar la restanta sau si cand se intampla una din acele cauze indiferent ca sunt nu restante?
5.7. DOBANDA PENALIZATOARE
Dobanda penalizatoare este de 2,00 puncte procentuale, procent fix care se adauga la rata dobanzii curente si se aplica numai la sumele restante reprezentand principal in conformitate cu prevederile Contractului.
Fara a constitui o limitare a mijloacelor legale aflate la dispozitia Bancii, in cazul in care Imprumutatul nu-si respecta obligatiile de plata datorate Bancii si scadente astfel cum sunt reglementate prin
Contract, Imprumutatul va plati dobanda penalizatoare pentru sumele restante.
Dobanda penalizatoare, in procentul mentionat, se aplica inclusiv in cazurile in care Imprumutatii sau sotii acestora se afla in una dintre următoarele situații: șomaj, reducere drastică a salariului, deces. Prin reducerea drastică a salariului se înțelege o reducere de cel puțin 15% din valoarea acestuia.
Dobanda penalizatoare se aplica inclusiv dupa declararea scadentei anticipate a Creditului. În cazul în care executarea silită nu este inițiată în cel mult 6 luni de la data declarării scadenței anticipate, începând cu ziua imediat următoare expirării acestui termen, Banca nu va mai percepe dobânzi penalizatoare. Banca nu percepe Dobanda si Dobanda penalizatoare pe parcursul procedurii de
executare silita.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Oug 52/2016 iulia2015 iulia2015 Buna ziua..OUG 52/2016 stabileste in mod espres,ca numai anumite modificari aduse OUG 50/2016 nu se aplica contractelor in derulare la data intrarii sale in ... (vezi toată discuția)
Executare silita - dobanzi penalizatoare lestat lestat Buna ziua ! As vrea adresez si eu o intrebare legat de situatia mea. am contractat in cursul anului 2013 un credit ipotecar de 9000 euro la o institutie ... (vezi toată discuția)
Incasare ilegala dobanda anonim_71 anonim_71 Un client al unei banci a luat un credit de la aceasta banca.Din anumite motive , nu a reusit sa-si mai plateasca ratele.Desi a incercat o intelegere cu banca ... (vezi toată discuția)