avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In conformitate cu OUG158/2005, baza de calcul al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In conformitate cu OUG158/2005, baza de calcul al indemnizației ...

In conformitate cu OUG158/2005, baza de calcul al indemnizației pentru incapacitate temporara de munca "se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12luni din care se constituie stagiul de asigurare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă"
Intrebarea mea este:
Limitarea de 12 salarii se aplica fiecarui venit lunar, sau doar la media celor 6 venituri lunare?
Cel mai recent răspuns: aronelu , utilizator 18:16, 21 Martie 2024
doar la media celor 6 venituri lunare.
Va multumesc.
Si totusi care este sensul cuvantului "lunar"? Daca lisea acest cuvant, totul era clar. Dar prezenta lui ne sugereaza ca limita se refera la cele 6 venituri lunare .
Este vorba de venitul lunar , iar plafonarea se face la suma totala.
Am mai cercetat si am facut o simulare pe site-ul: [ link extern ]
Concluzia este ca : "limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar" este pentru fiecare venit brut din cele 6 luni luate in calcul.

Alte discuții în legătură

Cat este indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca? arhontele arhontele .... indemnizatia de concediu medical pentru un angajat care are salariul net de 1200/1500/2000 lei? Daca salariul minim pe economie ar fi de 500 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe luna iulie am avut concediu prenatal, am o neclaritate ... cory1983 cory1983 Buna ziua, pe luna iulie am avut concediu prenatal, am o neclaritate privind modul de calcul. Se face media pe ultimile 6 luni din venitul brut (cel din ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Ana Maria Evelina Ana Maria Evelina Suma lunara a concediului de maternitate este media salariului brut pe ultimele 6luni sau exista alt mod de calcul? Va multumesc! (vezi toată discuția)